Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Вътрешна проверка стартира в ЦДГ "МИР" в Пловдив след жалба на родители, че лелка наказала 5-годишния им син да чисти тоалетната. В същия сигнал семейството твърди, че момченцето било системно тормозено. В друг случай било оставено без следобедна закуска, тъй като не слушало.

"Недопустимо е в 21 век едно дете да бъде унижавано така пред връстниците си", заяви зам.-кметът по образование Стефан Стоянов, който е разпоредил проверката. В момента на място в "МИР" са експерти от просветния отдел на общината, ресурсни учители и психолог. Въпросната лелка е признала устно за проблема с момченцето и е депозирала молба за напускане. Засегнатото семейство е категорично, че ще мести сина си. Освен че са недоволни от персонала на "МИР", майката и бащата са огорчени от част от родителите на другите деца. Те обвиняват момченцето, че е буйно и влиза в конфликт с останалите възпитаници на градината.

"Получихме и жалби от персонала срещу директорката Светлана Джаникян, че се държи лошо. За 2 месеца, откакто тя ръководи заведението, са напуснали трима души", посочи Стефан Стоянов. Той уточни, че Джаникян е била назначена след спечелен конкурс. Преди това била зам.-шеф на друга градина в града. След избухване на скандала с наказаното момченце е излязла в болничен.

Очаква се резултатите от проверката да излязат следващата седмица. Тогава ще се преценява какви санкции да бъдат наложени.