Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Той имаше шанс, но го пропиля с фарсовия опит за революция и обвързването на кампанията си с избора на главен прокурор

Да се мисли, че може някой да свали Йорданка Фандъкова днес след построяването на метрото, е повече от наивно

 На мен лично арх. Борислав Игнатов ми е много симпатичен. Не вярвах, че може да стане кмет на София, но виждах в него шанс за прозападната опозиция изобщо, защото е далеч от профила на възпитано в комунистически партийни школи отроче на номенклатурата, което иска всичко сега и веднага. Такива са повечето от водачите на останките на нявгашното СДС.

Между другото, Игнатов е и автор на най-убедителната критика на Бойко Борисов по най-милото му - пътното строителство. Игнатов поде темата за прочутата елипса пред автогарата във Варна. Изобщо идеален - млад, строен, експерт, и той можеше да оглави някой ден енергията на умните и красивите.

Неуспехът му се дължи на няколко фактора, като най-главен от всичко е впускането му в петъчната блокада на Орлов мост. Подреждайки се до десетина надничари на Цветан Василев и причинявайки неприятности на стотици хиляди,

той изпорти цялата

си харизма

Изобщо глупаците, които измислиха борбата с Иван Гешев, тутакси трябва да си изядат докторатите от АОНСУ. Напразно са харчили парите на мама и тати. Няма как да превърнеш Иван Гешев в нов Делян Пеевски и да вдигнеш целия народ да го бори по една проста причина. Иван Гешев е обикновено момче от “Младост”, което оцелява в тая държава. Нито ролята на главния прокурор е толкова зловеща, нито някога процедурата по избор е била толкова прозрачна и съобразена с вижданията на Христо Иванов.

Петъчният опит за революция на Орлов мост бе жалък и смешен и провали големите надежди, които даваше Игнатов. Пак повтарям - опитът за повторение на 2013 година бе фарсов.

Разбира се, има и други причини - например включването в листата му на фигури като Методи Лалов. Имам едни подозрения кои са спиндокторите му и кои измислиха да се направи ново плашило от Иван Гешев, за да може да се фокусира хейтът. Всъщност целта на всичко бе сваляне на Бойко Борисов чрез смяна на кмета на София. Не стана.

Един страничен резултат от тази блокада е високият резултат, който постигна Борис Бонев от “Спаси София”.

Защото голяма част от опозиционерите, които пострадаха от блокадата, го избраха като алтернатива, без да има реални шансове да стигне до второ място. Между другото, вероятният общ резултат на Игнатов и Бонев надхвърля този на Манолова. Което означава, че процентите на Игнатов са следствие от неразумни действия.

Всъщност голямата интрига на тези избори бе кой ще бъде втори в София. Трябва да признаем успеха на Мая Манолова, която методично

заставаше зад

всякакви малки,

но истински каузи

като деца инвалиди,

банкови длъжници

и т.н. и това я

направи втора

Като успя да обедини зад себе си вода и олио - тоест малкото червени от София и прозападната опозиция на ГЕРБ. Разбира се, да се мисли, че може някой да свали Йорданка Фандъкова днес след построяването на метрото, е повече от наивно. Това е най-хубавото нещо, което се е случвало в София и България през последните 100 години, и няма как избирателят да е толкова глупав, че да не го оцени.

Важно бе да се види кой е втори. Игнатов имаше шанс, но го пропиля с фарсовия опит за революция и обвързването на кампанията си с избора на главен прокурор.