Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Авторът
Снимка: Авторът

23-годишният Тодор Тодоров се размина с доживотна присъда, "благодарение" на съкратеното събедно производство. Състав на Варненския окръжен съд му определи най-тежкото наказание за умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин, но бе задължен да намали присъдата му на 25 години затвор, заради съкратената процедура.

Двете дъщери на убития бяха конституирани като граждански ищци и частни обвинители и предявиха иск за по 100 000 лв. всеки за нанесени неимуществени вреди.

Делото приключи в един ден, след като пред петчленния състав на съда Тодор призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза.

Пред съда той каза само, че съжалява и няма какво повече да добави. Той е безработен, с начално образование, а убийството било планирано от него.

Тодор и 70-годишният му съселянин Недялко Георгиев от варненското село Старо Оряхово, се засекли пред магазина в селото на 8-и февруари тази година. И двамата седнали да пият, въпреки че помежду им имало стар конфликт. Пред други хора Тодор споделил, че смята да набие пенсионера. Около 21 часа Недялко помолил един от мъжете да го придружи до дома му, тъй като бил много пиян. Негов съселянин го оставил до изоставена тухлена постройка до дома му. По-късно от магазина си тръгнал и Тодор. Той взел от къщата на сестра си дърво с дължина около метър и половина и отишъл да се разправя с Недялко. След жесток побой Тодор видял, че възрастният мъж е безжизнен, влачил тялото му на двора и го захвърлил заедно с вещите му. Продължил да троши дървените плоскости, с които били закрити прозорците, изкъртил и вратата, като забил кола в нея. Трупът на Недялко бил открит на другия ден сутринта, на двора от друг негов съсед. Пристигналият на мястото медицински екип само констатирал смъртта на пенсионера.