Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

39-годишният Стоян Димитров е поредният изправен пред закона престъпник, който се възползва от така наречената съкратена процедура. Варненският окръжен съд му даде доживотен затвор за убийство, но бе длъжен да намали наказанието му, което бе редуцирано до 25 години затвор. Пред петчленния състав Стоян призна изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза. Делото приключи в един ден.

Убийството е извършено на 1-и март тази година в село Езерово. За Стоян то е в условията на опасен рецидив. Жертвата е негов съселянин на 54 години, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Двамата мъже се познавали и от години имали конфликт. Вечерта на 1-и март се срещнали пред закусвалня в селото и отново се скарали. СКандалът преминал в размяна на юмруци и ритници от страна на по-младия мъж. След множеството удари в тялото и в главата, 54-годишният мъж починал.

Стоян е със средно образование, неженен, безработен, осъждан многократно за престъпления от общ характер, включително за блудство и изнасилване, като през 2013 г. е бил условно предсрочно освободен.