Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Здравко Димитров /вляво/ и Иван Тотев.
Здравко Димитров /вляво/ и Иван Тотев.

Областният управител Здравко Димитров е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив, съобщиха от изпълнителната комисия на партията. Губернаторът и  кметът Иван Тотев са се срещнали с премиера Бойко Борисов във Варна. Според източници на "24 часа" там Борисов е обявил кой ще е претендентът на партията за втория град.

"Всичко е наред", лаконичен бе Здравко Димитров. Иван Тотев не отговаря на телефонните повиквания. Снощи той сам съобщи по време на обществено обсъждане за теглене на 13-милионен заем, че днес (15 август) отивал на среща с премиера. "Най-вероятно ще чуем името на кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив", каза Тотев.

Срещата се е състояла в Евксиноград. По неофициална информация пред Тотев и Димитров Борисов е казал и името на бъдещият кандидат от ГЕРБ. И е поискал от двамата да работят заедно за Пловдив.

Номинационните събрания, проведени миналия месец по райони в Пловдив, отредиха 300 гласа за Иван Тотев, 255 за кмета на район "Тракия" Костадин Димитров и 208 за Здравко Димитров. Районните кметове на "Централен" Георги Стаменов и на "Западен" Димитър Колев получиха съответно 208 и 169 номинации.