Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разхождаща се край реката млада двойка се натъква на ужасяваща гледка - човешко тяло се носи над водата. Ченгетата реагират професионално и много бързо установяват самоличността на жертвата. Час по-късно водещите руски медии тръбят, че от река Мойка в Санкт Петербург е извадено тялото на популярния кикбоксьор Сергей Карпенко.

Историята става още по-вълнуваща, когато се разбира, че бившият боец е получил куршум в главата. Полицията предприема мащабно разследване, но до този момент не са се явили очевидци, които да кажат какво точно се е случило. За сметка на това действията на Карпенко през последните часове от живота му още повече заплитат загадката около неговата смърт.

51-годишният бивш спортист оставя в офиса всичките си лични вещи, а на подчинените си нарежда да се обадят на жена му, ако не се върне до няколко часа. Карпенко наистина не се появява отново в офиса и подчинените му звънят на съпругата, която часове по-късно на свой ред се обажда в полицията. След като е открито тялото, разследващите съвсем естествено съсредоточават усилията си да докажат, че става дума за самоубийство. Роднините на бившия боец отказват да повярват на тази версия.

"Мъжът ми нямаше проблеми в личния живот. През последните дни по никакъв начин не ми е давал повод да се усъмня, че нещо го терзае. Беше усмихнат, ведър и пълен с живот. Дори и за миг не мога да допусна мисълта, че сам е отнел живота си", заявява пред следователите съпругата му. Двамата синове на Карпенко също са убедени, че става дума за убийство. Според тях баща им е знаел, че

отива да се види

с опасни хора

и затова е предупредил служителите си да търсят връзки със семейството, ако сам не го направи.

Версията с професионално изпълненото убийство също не почива на конкретни доказателства. Близките признават, че не са знаели Сергей Карпенко да е имал врагове.

"Доколкото знам, татко не е бил заплашван. Само че той беше човек, който не би притеснявал близките си с проблеми от професионален характер", заяви пред медиите синът Юрий Карпенко. Баща му е многократен победител в престижни турнири и финалист на европейското по кикбокс. Няколко години той живее и се състезава в Германия, където също печели медали. След края на активната си спортна кариера Карпенко се захваща с треньорската професия, но в последната една година работи като шеф по сигурността в частна фирма. Безупречната му кариера не дава поводи да се подозира криминално деяние, но безоблачният му личен живот сякаш отхвърля версията за самоубийство.

Руското общество следи с интерес развръзката на случая, а разследващите са подложени на натиск от най-високо ниво, за да разрешат случая със загиналия руски шампион.