Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Атанас Илков СНИМКА: Архив
Атанас Илков СНИМКА: Архив

Старши комисар Атанас Илков, досегашен шеф на областната дирекция на МВР Пловдив, ще оглави същата структура, но в Кърджали. Това става със заповед на вътрешния министър Младен Маринов. Досегашният началник на полицията в Кърджали Венцислав Момчилов пък занапред ще бъде шеф на жандармерията в града.

Пред "24 часа" Илков потвърди за рокадата и каза, че не я възприема като понижение. "Аз съм човек, който изпълнява задълженията си, имах някакво очакване за подобна трансформация. Не мога да коментирам дали е понижение или повишение", добави той.

Илков обясни, че до назначаване на титуляр пловдивската полиция ще се ръководи от досегашния заместник Димитър Събчев. По-късно стана ясно, че тя има вече нов постоянен шеф, чието име обаче ще бъде обявено след час.

Атанас Илков пристигна в града на тепетата през 2017 г. Преди това беше ръководил отряда, атакувал в Лясковец Петко Петков-Стрелеца. В акцията загина баретата Емил Шарков. Впоследствие Илков беше уволнен от МВР, но заведе дело, спечели го и се върна в системата. Пое поста директор на ОД на МВР в Пловдив от своя предшественик Христо Разсолков.