Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Приятели, бях се заклела повече да не пиша нищо по повод истерията, с която живеем под небето от коприна вече няколко седмици, но сърце юнашко не трае и трябва да ви споделя 2-3 неща.

Първо, забелязвам бум на активни млади комсомолки и комсомолци, които вършеят из Фейсбук и говорят тъпотии с добре обработен изказ, присъщ за времена, в които те не са били родени. Къде, според вас, се учат да говорят така? Има ли някаква онлайн библиотека ПРАКТИЧЕСКИ УКАЗАНИЯ ЗА СЪВРЕМЕННИЯ МЛАД КОМСОМОЛЕЦ? Или се обучават вкъщи, при майкини, да говорят за разврата на Запада, гейове, педофили, содомия и прочие образи, затормозяващи младата комунистическа черепна кутия??

Второ, много хора, очевидно, имат лесен достъп до интернет. То не е лошо, всички имаме право да черпим от световния информационен извор, но това води до някои тревожни последици, като например сблъсък с нови и непознати думи. Вчера например ме обвиниха, че съм привърженик на идеята децата да бъдат подложени (ЕДНОВРЕМЕННО, забележете) на ранно сексуално обучение, джендър, педофилия и ХОМОФОБИЯ. Малко се обърках, сами разбирате, защото нерде педофилията, нерде хомофобията, и то, както е тръгнало, утре ще сложат в кюпа и хемофилията, и газификацията, и имплантацията, и кво ли още не, и ще скандират по улиците НЕ НА ДИСПЕПСИЯТА!!!

Трето. Признавам, че разсъждавах известно време какво, по дяволите, е ЮВЕНАЛНА ЮСТИЦИЯ и защо така се врещи да бъде наложена пълна забрана на въпросната, и на всички нейни разпоредби. Както изложих в точка 2 по-горе, очевидно е нещо ново, обаче викам - какво е?? Звучи като гинегологичен спекулум, като някаква диагноза, засягаща третата сливица или дванайсетопръстника, като някаква кръвожадна въшка по посевите. ДОЛУ ВЪШКИТЕ ПО ЖИТОТО И РЪЖТА - така звучи горе-долу разбираемо!?! И накрая се сетих - то било Juvenile Justice, бе. Само че, братушките ѝ викат ЮВЕНАЛНАЯ ЮСТИЦИЯ и понеже тук нали се спускат нещата директно от Центр Гигиены, и така си е останало, по русскому языку. Олекна ми, няма въшка по посевите.

И четвърто. Завършвам с едно изречение от сериала за Чернобил по HBO Chernobyl HBO, от сцената, в която една ядрена физичка застана пред зам.-председателя на центъра по атомна енергетика в Минск и му съобщи, че знае, че Чернобил е гръмнал, а той ѝ каза - "Нема се пуашиш, всичко е под контрол и радиацията е нищожна" (докато хората в Припят умираха един през друг). Та тя тогава му каза:

"Вижте. Аз съм ядрен физик, а вие, преди да станете заместник-председател, работехте в обувен завод."

Нищо друго не искам да кажа, освен че всички прилики с действителни лица и събития от съвременния български живот НЕ са случайни.

Довиждане и джентрификация за всички ви!

*От фейсбук!