Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прокурор Ангел Кънев Снимка: Николай Литов (Архив)
Прокурор Ангел Кънев Снимка: Николай Литов (Архив)

Прокурори са заявили на бизнесмена Миню Стайков, че колегата им Ангел Кънев, който наблюдава делото срещу собственика на "Винпром Карнобат", е бил близък с негов конкурент. Това съобщи самият Кънев, който подчерта, че тази информация е подвеждаща. 

Преди дни със същия аргумент Миню Стайков и адвокатите му поискаха Кънев да се отведе от делата на алкохолния бос. "Много искам да разбера кои са тези колеги, за да ги попитам откъде разполагат с тази невярна информация", отсече Кънев.

Той отговори и на други обвинения, отправени му от Миню Стайков - че купувал земи от същия конкурент в алкохолния бранш. "Не познавам споменатия човек. Земите, които съм купувал, са земеделски, 5,6 дка. Това се е случило, когато съм бил младши прокурор в Софийската районна прокуратура. Средствата са ясни - заеми, обезщетения и заплати. Всичко е декларирано пред Инспектората към Висшия съдебен съвет", обясни още Кънев.

И посочи, че поисканите му отводи били заради намерени книжа в къщата на Стайков в София, с които управител на фирма молел алкохолния бос да му отпусне фиктивен банков кредит от 1 млн. лв., за да се заобиколи данъчното законодателство.