Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Когато се отпочна и се разви истерията с Истанбулската конвенция, си казах, че едва ли ще видим повече подобна масова обществена глупост в близко бъдеще. Викам си - аре, това беше - хората си поеха дозата конспирация, създадохме си измислен враг под формата на нещо, наречено "джендър" (впрочем, язък за парите, които държавата е отделила за всеки, учил безплатно чужди езици в училище и университета, и който в момента вярва на тезата на патриотите и комунистите за "джендър идеология"), изживяхме си личната научна фантастика за Трети пол, който влиза посред нощ в къщите и ни краде гащите, и после ходи по училищата да обезчестява деца.

Реших, че няма как след подобна вселенска глупост в скоро време да станем свидетели на нова от този ранг. И какво обаче виждаме само година по-късно?

От няколко дни следя истерията с противниците на Стратегията за детето и, честно казано, хора, нещата не са хич добре. Даже напротив - ВЛОШАВАТ СЕ АДОВО. Пациентът се влошава, колеги. Не предполагах, че така ще се влошат нещата, наистина. Моя грешка, лоша преценка.

Не предполагах, че е възможно толкова много хора да перкулясат едновременно и да започнат да пишат публично истерични призиви срещу единствения национален телефон за деца, на който те (децата) могат да подават сигнал, ако са насилвани и тормозени.

Не очаквах да видя трактовки от рода на "ами аз ако утре му повиша тон на пързалката, те ще дойдат да ми го вземат!!!".

Не очаквах жени, мъже, нормални хора, да се събират на ята и да квичат в общ тон, че деца ще се отнемат от държавата, за да се дават на педофили за сексуални игри.

Не очаквах с гордост да се съобщава, че родители късат плакати с въпросния телефон от вратите на детски градини, другите отдолу да им ръкопляскат и да пишат БРАВО!!!!, а трети да звънят на този телефон и крещят на нещастните хора от отсрещната страна КАК НЕ ВИ Е СРАМ ДА ПРОДАВАТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА!!!

Не очаквах родители да се събират на тумби и да обясняват, че тях са ги били навремето, ама са станали хора, и не приемат забраната за телесно наказание.

Но всъщност какво да очаквам?

Какво да очакваме от народ, който чете секири и брадви, купува си Телеграф и предпочита да даде 15 лева за три талончета на касата в магазина, вместо да си купи масло, а не маргарин? Какво да очакваме от хора, които вярват, че самолети разтоварват тайно бежанци на летище Граф Игнатиево, че ни пръскат с грип от небето, че Ванга е предрекла пожара в Нотр Дам, и хора, които все още чакат някой ДА ИЗВЕДЕ България?

Къде да я изведем, бе, хора? Там, където сме тръгнали да я извеждаме, не можем да стигнем вече 30 години от простотия, скотовщина, алтернативна медицина и телевизионни магове.

Там, където трябва да я изведем, има правила и закони, и грижа, и отговорност. Има образование и насърчаване на критичната мисъл, има хора, които учат децата да си използват мозъците и да общуват, да са в крак с времето, в което живеят, и със заобикалящите ни особености на това въпросно време - културни, социални, технологични, всякакви.

Там, накъдето се надяваме да сме се запътили, не се толерират конспирации, предсказания по кемтрейлс и стрит чесън в чорапа против варицела.

Не че всичко е идеално, навсякъде има глупост и желание да минеш метър, но има и правила и санкции, които се прилагат, за да се гарантира нормалното съществуване на всички.

Да, не може да не си ваксинираш децата. Сори. Знам, че във форумите в интернет пише, че е много по-добре детето да пие хомеопатични топчета от захар и отвара от сминдух, но, истината е, че имаш родителското задължение и отговорност да го ваксинираш срещу болести, погубили милиони хора, и ако не го направиш, може да търпиш санкции. Защото детето ти ще хване морбили в 21 век и ще зарази още сто деца, някое от тях може да умре, и на това цялото му се вика регрес. Тва е обратното на прогреса, да знаете.

Да, не може да не си пращаш детето на училище или да не му осигуряваш образованието, на което има право по силата на всички видове конвенции, харти и закони. Не може. Сори. Ако искаш да живееш като орлите - отиваш, и живееш с орлите. Сам. Не правиш и детето идиот.

Не може да насилваш деца, да ги превръщаш в жертви на трафик, да ги караш да се женят на 11, и да раждат деца, и да ги биеш с колан.

Не може да не водиш детето на лекар, на зъболекар, да не му покриваш елементарни социални, културни и образователни нужди. Това се отнася и до държавата и нейните отговорности и задължения към децата.

И това е.

Аз снощи прочетох Стратегията. Да, не е най-изрядния откъм стилистика и изразяване документ. Не е "Аз съм българче", не е и "Опълченците на Шипка", разбирам това. Не е и Националната лотария, тя е доста по-ясна. Разбирам, че има неясни неща в тая Стратегия. Може и по-ясно да се напишат. Но това не е документ, който е предназначен за обсъждане в кръчма. Това не е вестник Телеграф, и не е талонче за търкане, и не е судоку, или кръстословица.

Това е документ, с който се предлагат мерки и национални политики, гарантиращи адекватното обслужване на нуждите на децата в следващите 30 години, така че те да израснат в синхрон с особеностите на времето си. С технологиите, със здравните, образователните и социалните потребности и необходимости.

Никой няма да ви вземе детето, ако му повишите тон на пързалката.

Няма един ред в 137-те страници на тоя документ, в който да се споменава думата ПЪРЗАЛКА.

Няма "ТЕ", които да идват, да взимат деца и да ги пускат в месомелачка.

Няма заплаха да ви подслушват, да ви записват думите и после тайно да ги предават на специално създадени служби за отнемане на деца.

Моля ви, съберете се. Успокойте се. Никой не иска да се занимава с вашите, с нашите, с техните деца. Никой не е умрял да взима стотици деца и да ги дава на тайни общества.

Никой не ви чака на гюме край пързалката в градинката на блок 331 в Стрелбище, за да ви отнеме детето.

Спрете с конспирациите, спрете с популярната психология, спрете с тоя чесън, белтъка по петите и с шерването на линкове от сайтове, обслужващи параноите ви.

И, за Бога, не обяснявайте на децата си, че никога не трябва да търсят помощ и че ако го направят, ще ги отнемат от вас!!! Ние общество от социални идиоти ли ще създаваме?? Социопати, вкопчени в родителите си, които не смеят да погледнат отвъд носа си и подозират всички в злонамереност??

И като крайна мярка - ама наистина крайна, просто ако няма какво друго да се направи - еми прочетете я тая Стратегия. Седнете и я прочетете. При всички положения е по-добре да формирате мнение на база собствен опит, отколкото да блеете в общия хор на информационна агенция "БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО".

От фейсбук