Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Герман Костин е докарван в съда на носилка.
Герман Костин е докарван в съда на носилка.

Герман Костин, осъден на доживотен затвор без замяна за убийството на 5-годишно момченце, се развел с жена си, след като получил най-тежкото наказание през юли м.г. Това стана ясно в Софийския апелативен съд (САС). Трупът на 5-годишния Никита Плотников бе намерен в куфар във водите на язовир “Искър” край софийското с. Кокаляне.

Бившата съпруга на Костин се казва Весела Вачева и е българка. Тя живее в Северен Кипър, но от време на време се връщала в България. По последни данни работи като агент по недвижими имоти.

Вачева ще бъде разпитана пред Софийския апелативен съд на заседание през юни. Досега не била разпитвана заради брака ѝ с Костин. Тя ще обяснява факти около запознанството си с майката на убития Анна Леонтиева, която също бе намерена мъртва през 2015 г.

„Нека адвокатът ми говори, на мен много ми се спи“, въздъхна на старта на заседанието в САС Костин, който за пореден път бе докаран на носилка. Поведението му бе изненадващо, тъй като по време на делото на първа инстанция той вземаше думата основно да ругае съдия Атанас Н. Атанасов.