Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Командосът е обвинен в убийство на съперника си
Командосът е обвинен в убийство на съперника си

Процесът срещу командоса Ангел Желязков, обвинен в убийството на полицай, стартира отново на 2 април в Пловдив, след като военноапелативният съд реши, че няма несъвършенства в обвинителния акт. Такова бе становището на магистратите под тепетата, които на 16 яянуари т.г. върнаха делото на прокуратурата.

Тя обаче протестира пред по-горната инстанция в София, където не са открили пропуски на разследващите. Според събраните доказателства на 20 май м. г. вечерта Ангел Желязков от бригада "Специални сили" в Пловдив пристигнал пред блока си в града заедно с красивата дознателка Люба Алексова. Двамата живеели няколко години заедно, но впоследствие се разделили и младата жена се изнесла на квартира. Започнала интимна връзка с полицая от Сопот Добромир Лазаров, който й бил колега. Междувременно обаче подновила и любовните си отношения с командоса.

Двамата научили един за друг и си разменили обиди по телефона. На фаталната дата Лазаров дошъл под тепетата и причакал военния пред дома му, за да се разберат "по мъжки".

При избухналия скандал военният извадил нож и намушкал смъртоносно в сърцето съперника си. Защитата на подсъдимия твърди, че полицаят пръв е нападнал и е ударил командоса.