Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

30-годишен мъж от Девня е прострелян в ръката, след като се опита да избяга от униформени полицаи и преследване по улицата. След като е бил задържан, той е откаран в болница, където е прегледан и освободен за домашно лечение. Срещу мъжа е образувано бързо полицейско производство. По данни на полицията той има доста богато криминално досие и е осъждан многократно.

Екшънът се разиграл по обяд на ул. "Петрича" в Девня. Полицейски патрул забелязал автомобил без регистрационни табели да паркира пред една от къщите и униформените се насочили към шофьора за проверка. При вида на полицаите обаче мъжът рязко потеглил. Колата била забелязана малко по-късно в района на гарата, но този път шофьорът изскочил и хукнал да бяга. Униформените хукнали след него. Полицаите няколко пъти извикали да спре, но мъжът продължавал да бяга. Единият полицай стрелял два пъти във въздуха, на беглецът изобщо не се впечатлил и дори не забавил крачка. След двата предупредителни изстрела полицаят стрелял отново и ранил мъжа в ръката. Това също не спряло беглеца, който успял да се скрие на покрива на изоставена постройка. След минути обаче бил задържан.

След ареста му станало ясно, че бившият затворник хукнал да бяга, защото никога не е имал шофьорска книжка, колата му била без номера и искал да се измъкне от полицаите. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна.