Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Антон Проданов заедно с адвоката си СНИМКА: Стоян Нешев
Антон Проданов заедно с адвоката си СНИМКА: Стоян Нешев

Соченият за жертва на бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов - Суджука, Антон Проданов, обяви, че бизнесът му с колбаси е претърпял крах след аферата през 2017 г. "Вече нямам бизнес", каза търговецът от Добрич. Той днес се яви в спецсъда по делото срещу Суджука, за да бъде конституиран като граждански ищец и частен обвинител. Бизнесменът претендира за над 36 000 лв. вреди, които Мартинов му нанесъл от изнудване. 

В 13:30 ч. Мартинов пристигна в съда с адвоката си Христо Ботев. Бившият депутат е подсъдим за изнудване, което продължило 1 година. Четири пъти той искал от Проданов общо 4 тона суджук, 30 кг филе "Елена" и 30 кг телешка пастърма. Деликатесите били уж за премиера Бойко Борисов. 

Пред магистратите Мартинов каза, че към днешна дата работи като управител на фирма и че живее в Добрич. Адвокатът му Христо Ботев поиска от съда делото да бъде върнато на прокуратурата заради неясноти по обвинителния акт. Юристът визираше неточности как точно колбасите са били предоставени на Мартинов. Освен това не бил проследен и пътят на суджука, след като стигнал до Мартинов. 

"Аз дори не знам дали изобщо този суджук е стигнал до Мартинов", добави още Ботев. Той поиска и срещу клиента му да бъдат отменени всички мерки за принуда - парична гаранция, възбрана на имота, запор на сметки и забрана за напускане на страната. 

Съдът се оттегли на съвещание до 15 часа. 

Живко Мартинов - Суджука СНИМКА: Десислава Кулелиева
Живко Мартинов - Суджука СНИМКА: Десислава Кулелиева