Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Задържаните при сециализираната полицейска операция срещу разпространението на наркотици във Варна дилъри остават в ареста. Това реши в почивните дни състав на Варненския окръжен съд. По данни на разследващите и четиримата съдействат на следствието, но магистратите прецениха, че трябва да останат в ареста до началото на процеса срещу тях.

По време на операцията под е установено, че Стоян С. е шеф на Борислав Б. и Васил В., чието депо за съхранение на наркотици било базирано в апартамент под наем във Варна. При претърсване на депото, жилищата и личен обиск на задържаните са иззети над 2 кг марихуана, 138 г амфетаминопроизводни и малко количество кокаин, както и 10 електронни везни и общо над 25 000 лева в българска и европейска валута.

Четвъртият задържан е Стоян Р., който се снабдявал с наркотици за продажба от депото на тримата, действал и като техен дилър. Разпространението на наркотиците ставало и по телефона. Клиентите поръчвали дрогата, като в телефонните разговори били използвани кодови наименования за различните видове наркотици. До разбиването на групата се стигнало след сигнал и проследвяне.