Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Самюъл Литъл (вдясно) убива предимно чернокожи жени, но самият той е афроамериканец.
Самюъл Литъл (вдясно) убива предимно чернокожи жени, но самият той е афроамериканец.

Предимно чернокожи жени удушвал един от най-бруталните серийни убийци, чиито жертви са 90. Той обаче не е расист, защото е афроамериканец.

Понякога Самюъл Литъл захвърлял трупа насред улицата, друг път решавал да зарови тялото така, че никога да не бъде намерено.

В продължение на 40 години той убива над 90 души. Започва през 70-те и действа до началото на 80-те, когато разследващите все още не използват ДНК проби. Така Литъл остава неразкрит, докато един ден през 2012 г. полицията не

арестува бившия боксьор в приют

за бездомници

в Кентъки по обвинения за притежание на наркотици.

Негово ДНК е идентифицирано върху три трупа, за което е осъден на три доживотни присъди. При вкарването му зад решетките обаче властите не подозират, че бройката ще нарасне дотолкова, че днес Самюъл Литъл да е

начело на класациите с най-бруталните убийци

В затвора чернокожият бивш боксьор се съгласява да говори и иска споразумение с властите. Серийният убиец решава да направи признания, след като се сближава с тексаски рейнджър на име Джеймс Холанд.

Години наред други хора са се опитвали да изтръгнат тайната му, но единственият, който успява да го накара да разкрие тази информация, е Джеймс Холанд.

Признанията на Литъл предизвикват пълен шок. 78-годишният затворник разказва с подробности за над 90 убийства пред Холанд.

Описва с дати и градове случилото се и дори се съгласява да нарисува жертвите си, за да могат да бъдат разпознати.

В началото на тази година ФБР публикува портретите на убитите, за да бъдат идентифицирани от близките си.

Досега са пуснати 16 снимки от агенцията, които са плод на паметта на убиеца, демонстриращ точно око за детайлите.

Агентите претърсват стари случаи и архивни снимки, за да се опитат да разпознаят жертвите, но за момента това се оказва трудна задача.

Причината е, че серийният убиец е посягал предимно на

наркомани, проститутки и транссексуални

жени, които през годините никой не е търсил и не са обявявани за изчезнали. Той души жертвите си и впоследствие изхвърля телата им в гъсти гори.

Понякога дори ги заравял. Смята се, че Литъл

първо е удрял жертвите си,

при което те изпадали в безсъзнание, след което ги удушавал. Без следи от изстрели или прободни рани, полицията често погрешно описвала причините за смъртта им и отдавала фаталния край на свръхдоза.

Той успява да прикрива убийствата цели 40 години.

Живее самотно и често се преселва

в друг щат

Така дълго време остава незаловен.

Днес следователите насърчават Литъл да продължава със странното художествено начинание с надеждата да донесе правосъдие за онези, чиито смъртни случаи са пренебрегнати.

Мъжът се смята за талантлив художник, работи с креда, пастели и акварел, а повечето рисунки изобразяват последните мигове от живота на жертвите му.

Литъл в момента е в затвора и излежава три доживотни присъди за три убийства. Смята се, че здравословното състояние на убиеца не е добро, затова следователите провеждат ежедневни разпити, надявайки се да извлекат от него възможно най-много информация.

Какво разказва оцеляла жена и в какъв вид стига до най-близката къща, четете в хартиеното издание.