Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

19-годишен младеж, арестуван за телефонни измами, поиска да бъде пуснат на свобода до началото на процеса срещу него, но състав на Варненския окръжен съд му отказа и го остави в ареста. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

19-годишният Даниел С. е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на ІІІ РПУ от 19-и януари тази година. Той е разследван за това, че в съучастие с неустановени до момента лица е извършил телефонни измами.

Според обвинението младежът и съучастниците му действали по най-нашумялата напоследък схема: представили се по телефона за полицейски служители, които искат да заловят телефонен измамник и имат нужда от съдействие. За целта набелязаната жертва трябва само даде колкото пари има, а "полицаите" щедро обещавали след края на "операцията" парите да бъдат върнати. Така на 19-и януари Даниел и съучастниците му успели да заблудят жена да им даде 5 700 евро. Три дни по- късно по същата схема измамили семейство, което щедро дало на измамниците 5 700 лв., 700 евро, различни бижута и ценности.

Престъплението, в което е обвинен Даниел С. е тежко умишлено, като НК предвижда наказание „лишаване от свобода" от 1 до 6 години. Към момента спрямо него се води и друго неприключило досъдебно производство за притежание на наркотици.

Варненски окръжен съд реши, че има реална опасност даниел да се укрие, тъй като към момента младежът, макар и да има постоянен адрес, не учи и не работи, за да си осигури доходи. От друга страна деянието, за което му е предявено обвинение се характеризира с висока обществена опасност, поради което е налице реално опасност да извърши престъпление.