Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мафията е може би с най-богатата история на убийства и отвличания на босове и килъри, издирвани от полицията. Статистиката показва, че за да няма доказателства, повечето от тях изчезват безследно.

Мафиотът Джозе Галучи, известен с прозвището си Кралят на малката Италия в Ню Йорк, е издирван за оглавяването на криминални групи за изнудвания, изпълнение на поръчкови убийства, грабежи и отвличания.

Въпреки че е обявен за издирване, той е оказвал голямо влияние върху купуването на гласове по време на избори. Смята се, че много политици са разчитали на него, за да се домогнат до властта в страната.

Докато полицията

усилено го издирва

в цяла Америка,

той е убит. Умира на 21 май 1915 г., застрелян заедно с 18-годишния си син Лука - докато пият сутрешното си кафе в заведение в Манхатън. Първоначално обвиняват Генерозо Назаро - Джо Чък, но след престой в ареста той е освободен и случаят на Галучи влиза в графата "неразрешени".

По-различна е съдбата на боса на "Коза ностра" Матео Месина. Дълги години го наричат Невидимия, а ФБР го смята за най-опасния наркобос след Ел Чапо. Обвинен е за множество атентати и убийства. Казвал, че с хората, които е убил, може да запълни цяло гробище. Въпреки че е обявен за издирване, той изчезва и вече 26 години няма никаква следа от него или признаци, че е жив.

Подобен живот има и руснакът Александър Солоник - най-известният наемен убиец в Русия. През годините стотици полицаи се опитват да го хванат, но килърът се измъква, без да оставя следи. Александър Солоник е почти като супергерой. Руснакът успява да избяга от строго охранявани затвори, убива редица мафиоти, за да живее тайно на свобода. Но не особено дълго, тъй като е открит от свой противник, който убива Солоник. Въпреки това той си остава Невидимия, защото ченгетата два месеца не могат да открият тялото му.

Истории за мистериозния убиец се разказват и до днес. Според слуховете Александър Солоник е бил част от специалните сили на СССР. По-късно е наеман от различни мафиоти, но до смъртта си не разкрива кой му плаща за извършените убийства.

Руският наемник е роден в град Курган през 1960 г. Като дете е любител на спорта, а по-късно се присъединява към Съветската армия, където придобива уменията на хладнокръвен убиец в отряда си в Източна Германия. Предполага се, че основната задача на Солоник е била да

убива

високопоставени офицери

на НАТО по време на Студената война. Целта е била да се дестабилизира защитата на Западна Европа.

През 1987 г. животът на Солоник тръгва по съвсем друг път. Бившият военен е изгонен от полицейското училище шест месеца преди да завърши, заради жестокото си отношение към затворниците. След това той започва да работи като копач на гробове, но е арестуван заради изнасилване. По време на разпитите Александър Солоник е особено груб към органите на реда и успява да шокира всички, като бяга безразсъдно през прозореца на съдебната зала от втория етаж на съда.

Малко преди да се превърне в зловещ наемен убиец, Солоник се озовава в Сибир. Идеята му е да прикрие самоличността си и да не бъде заловен. Руснакът решава да премахне бенка от лицето си и една от татуировките на ръката си. По време на козметичната процедура обаче е арестуван и прекарва две години в затвора.

И този път обаче властите не успяват да задържат престъпника. Солоник бяга, изпълзявайки се през вентилационна шахта, благодарение на ръста си от едва 165 сантиметра.

Първото си убийство като килър Солоник извършва на 3 юли 1990 г. по поръчка на мафиотската организация в родния му град - само месец и половина след бягството му от затвора. В новата си професия той се чувства на мястото си. Знаел как да се защитава и как да бяга от опасни ситуации. В армията се обучил и бил виртуоз с оръжия.

След това се мести в Москва, а за перфектната му работа се разчува и поръчките започват да валят. Основните му цели са членове на конкурентни мафиотски кланове, които той убива от голямо разстояние. Славата му на

безскрупулен

убиец

бързо се разнася и сред мафиотските среди започват да го наричат Александър Велики. Лепват му и прякора Саша Македонски за удивителното му умение в македонската стрелба с два пистолета едновременно. Солоник стреля бързо, интуитивно и безпогрешно. Московската полиция се оказва безсилна срещу него. Руснакът се изпарява безследно след всяко покушение, без да оставя никакви улики.

Кои двама мъже убива той през 1992 г., четете в печатното издание на "168 часа".