Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ветко и Маринела Арабаджиеви СНИМКА: фейсбук
Ветко и Маринела Арабаджиеви СНИМКА: фейсбук

Ветко и Маринела Арабаджиеви вече могат да се разпореждат с имотите си, да ги продават или да сменят собствеността им. Това обясниха юристи след решението на пловдивския административен съд от 14 януари т.г. С него се вдигат забрани и запори върху имоти и банкови сметки на фирмата на хотелиерския бос "Виктория груп корпорейшън".

Причината е свърхобезпеченост. В мотивите си магистратите посочват, че публичните задължения на въпросното дружество по закона за ДДС възлизат на 606 600 лв. главница и 39 398 лв. лихви за периода от 1 декември 2012 до 31 август 2018 г.

Според близки до Арабаджиев от запор са освободени хотели и почивен дом по морето, поземлен имот, над 10 магазина, земя в местността "Герени" до Созопол. Пловдивски имоти в списъка няма. 

Заедно с банковите сметки общата им стойност е 16 116 304 лв.

Запорът върху тях е бил наложен от НАП в края на август 2018 г., когато започна разследването срещу Арабаджиеви за данъчни престъпления и пране на пари. В хода на процесуално-следствените действия са събрани над 10 млн лева. Тогава срещу Маринела и Ветко Арабаджиеви бе издадена европейска заповед за арест, а синът им Вълчо бе задържан.

"Разбрахме за решението на съда, но още не сме се запознали с него", казаха от "Виктория груп". Решението на пловдивския административен съд е окончателно, но не освобождава хотелиерското семейство от плащане на публичните им задължения.

Данъчните могат да наложат нови запори на Арабаджиеви, но този път трябва да се съобразят с принципа на съразмерност.