Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Подсъдимата кметица за подкуп Десислава Иванчева ще посрещне един от най-светлите християнски празници в апартамента си в “Младост”.
Подсъдимата кметица за подкуп Десислава Иванчева ще посрещне един от най-светлите християнски празници в апартамента си в “Младост”.

Надзиратели посрещнаха новината с радост. Кметицата ошашавила служителите на ареста с претенциите си, те често излизали в отпуск

Най-известната арестантка - Десислава Иванчева, която е подсъдима за поискан подкуп от 500 хил. евро от бизнесмен, ще посрещне Коледа под домашен арест в апартамента си в столичния кв. “Младост”. Това стана възможно след преценка на прокуратурата да оттегли протеста си пред апелативния спецсъд в частта, с която искаше изпълнението на мярката за неотклонение да бъде спряно.

Отстранената кметица на “Младост” трябва да напусне следствения арест на ул. “Майор Векилски” 2 днес в 12 ч. Заедно с нея вкъщи се прибират и заместничката ѝ Биляна Петрова и соченият за посредник в корупционната афера Петко Дюлгеров.

На 19 декември състав на спецсъда, оглавяван от съдия Иво Хинов, за трети път освободи тримата подсъдими под домашен арест, като отложи изпълнението на мерките за неотклонение след 3 дни. Съдът разпореди те да бъдат следени и с електронни гривни. Това обаче няма да бъде изпълнено, тъй като устройствата не са готови. От прокуратурата изпратиха протест пред апелативния спецсъд, който обаче след размисъл бил оттеглен.

Прокурорите по делото не са се отказали от протеста си по същество, с който искат обвинените в корупция да бъдат върнати зад решетките. Това апелативните магистрати ще решат след празниците - на 27 или 28 декември. Досега мнението на втория съд винаги е било, че те трябва да останат задържани. Така или иначе, Иванчева, Петрова и Дюлгеров ще са си вкъщи дотогава. Новината приели с охота служителите на ареста. “Иванчева е ошашавила надзирателите с постоянните си претенции и жалби. Много често служителите излизат в отпуск или болнични заради нея и Петрова”, разказа наш източник. Тези думи намериха потвърждение и от служители на Министерството на правосъдието, откъдето заявиха, че колегите им на ул. “Майор Векилски” 2 били демотивирани да работят там.