Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Част от конфискуваната домашна ракия Снимка: Агенция "Митници"
Част от конфискуваната домашна ракия Снимка: Агенция "Митници"

Близо един тон етилов алкохол откриха митническите служители в казан за ракия край Варна.

Митническите служители имали предварителна информация за казана и на 14 декември извършили внезапна проверка. В стопанската постройка открили съоръжение за дестилиране на етилов алкохол в работен режим. Собственикът признал, че казанът не е регистриран като специализиран малък обект за дестилиране, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове. На мястото били открити около 1000 литра наливна ракия в различни пластмасови туби и шишета. Съоръжението за дестилиране и алкохолът са иззети.

Още 270 литра нелегална домшана ракия са иззети при друга проверка на 7 декември отново край Варна. Алкохолът е открит в пластмасови туби, съхранявани в битово помещение. Собственикът на имота не е представил при проверката никакви документи за платен или обезпечен акциз за алкохола.

Общо 1590 литра нелегален етилов алкохол и 122,5 кг нарязан тютюн за пушене са иззети от митническите служители от Митница Варна при извършени проверки в рамките само на последните 20 дни срещу нерегламентирано производство и търговия с акцизни стоки, съобщиха от митницата.