Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

34-годишен варненец може да влезе най-малко за 5 години в затвора, след като отмъкна мобилния телефон на съседка. Димитър Димитров е наркозависим и има богато криминално досие. Последното му престъпление не е тежко по смисъла на закона, но е извършено в условията на опасен рецидив. Обвинението срещу него вече е внесено в съда, предстои да бъде насрочена дата за процес.

Историята на Димитър е една дълга битка със зависимостта от наркотици и кражби. Младият мъж опитвал на няколко пъти да се изчисти от дрогата. Бил в наркокомуна в Испания, записал се в метадонова програма, но нищо не помогнало. През тези години живеел заедно с майка си в нейния апартамент, самият той бил безработен. За да може да поддържа самоубийствената си пристрастеност, той буквално разпродал всичко ценно и почти цялата покъщнина. Тогава и майка му се предала. Изнесла се от апартамента и спряла да му помага.

На 22-и октомври тази година, изпаднал за пореден без пари за дрога, той позвънил на съседка и я помолил от нейния телефон да се обади на майка си. Препатилата жена обаче отказала да разговаря с него. След десетина минути Димитър отново позвънил на съседката си, този път с молба да потърси баба си. Докато жената набирала телефонния номер, той издърпал от ръцете й мобилния телефон и хукнал. След това отишъл при свой познат от метадоновата програма и го помолил да заложи телефона в заложна къща срещу 100 лева.

През това време съседката подала сигнал в полицията и Димитър бил задържан. Оттогава е в следствения арест с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Ако бъде признат за виновен, може да получи наказание от 5 до 15 години затвор, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му.