Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Антон Георгиев пред спешния център във Варна, където му е оказана помощ, след като е напръскан със спрей СНИМКА: фейсбук
Антон Георгиев пред спешния център във Варна, където му е оказана помощ, след като е напръскан със спрей СНИМКА: фейсбук

По време на протестното шествие, провело се във Варна на 12 ноември, е забелязан мъж, който неправомерно е използвал пиротехнически средства сред гражданите. Самоличността му е установена и спрямо него са взети административни мерки. При полицейските действия за установяване на самоличността му, друг протестиращ е използвал сълзотворен спрей срещу четирима служители на реда. Засегнати са и други граждани, участващи в протеста.

Извършителят е задържан – 19-годишен младеж, добре известен на органите на реда, футболен запалянко. Срещу него е образувано бързо полицейско производство. Това съобщават от полицията в морската столица.

Според друг участник в същия инцидент - Антон Георгиев, нещата не са точно така. Той твърди във фейсбук профила си, че "след като група полицаи се опитаха да задържат група момчета, защото хвърлили пиратки. Всички ние - стотици, хиляди хора - се спряхме да защитим нашите братя и приятели, за което бяхме напръскани със сълзотворен спрей от полицията!". Същият младеж днес е бил разпит в Първо РПУ Варна.

От областната дирекция на полицията заявиха, че "при изпълнение на служебните си задължения по осигуряване на обществения ред по време на протестните действия във Варна, полицейските служители са взели всички мерки за гарантиране на живота и здравето на хората и не са допуснали ескалация на напрежението."

Стана ясно и, че петима шофьори са били санкционирани "заради възпрепятстване на нормалното придвижване на граждани по пътните артерии на Варна.".