Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Адвокат Марин Марковски Кадър: БНТ
Адвокат Марин Марковски Кадър: БНТ

Събират се доказателства за престъплението и в момента, когато станат достатъчни, убиецът ще бъде арестуван. Мога да поздравя служителите на полицията за работата им, каза адвокат Марковски в сутрешния блок на БНТ.

По думите му, ДНК профилът изведен от жертвата, е резултат от насилнически полов към нея и ако съвпада с ДНК на заподозрения, е ясно, че той е извършителят.

Върху трупа са открити обективни находки. Знае се по какъв начин е изнасилена, по какъв начин е убита и кой е убиецът, категоричен е адвокат Марковски.

Според него обаче, извършителят няма да получи доживотна присъда.

Той няма да получи доживотна присъда, защото като страна член на ЕС имаме принципни законови положения, които налагат да се съобразим с директивите за доживотното наказание. Максимално може да получи 30 години лишаване от свобода, коментира адвокат Марковски.

Аз съм убеден, че този човек е непоправим като престъпник, допълни адвокат Марковски.

Той коментира и проблема с ресурсите на МВР и условията за работа в криминалистичната лаборатория.

Когато има престъпление, винаги остават следи, няма идеално чисто местопрестъпление, въпросът е криминалистите да са достатъчно опитни, така че да съберат всички улики, да възстановят детайлите и да разкрият престъплението. За това нещо не бива да се пестят пари, каза още той.