Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Възможно е сегашните десни партии да се разпуснат и обединят наново, но това е въпрос на технология. Важната е идеята, около която да се случи дясното обединение. Но идея около това да свалим главния прокурор не е такава, която да изправи България на крака.”

Това заяви пред “24 часа” бившият кмет и премиер Стефан Софиянски. Той основа ССД през 2001 г., когато напусна СДС.

Коментарът му бе по повод призива на експрезидента Росен Плевнелиев  в интервю за “24 часа” отпреди дни - да се разпуснат всички десни и да се съберат наново, поведени от нов лидер като Макрон.

Софиянски повтори - готов е да разпусне ССД и да преговаря със СДС, който от седмица има нов лидер - Румен Христов. Той бе земеделски министър в служебния кабинет на Софиянски. Но с уговорката, че това може да стане само зад силна идея. “Не знаем ли ние какво искаме, и българският Тръмп да дойде, пак няма да свършим никаква работа. Нагледахме се на реформаторски блокове, които се събират и разпадат, преди това бяха нещо друго, сега са трето. Обединението не е механична работа. Въпросът е да вдъхнем идея на седесарите, какъвто продължавам да се наричам. В това отношение ние от ССД работим последните години - имаме идеи, които да увлекат десните хора”, заяви Софиянски.