Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДОКАЗАТЕЛСТВО: Денис Шишев показва книжка и лична карта, оборвайки злите езици, че няма права за щофьор.
ДОКАЗАТЕЛСТВО: Денис Шишев показва книжка и лична карта, оборвайки злите езици, че няма права за щофьор.
ДВА ДНИ, след като се върна от втория си тест в Италия, 19-годишният Шишев изчезна в Габрово. Младият пилот наваксваше с приятели двумесечното си заточение в София, където бе изпратен от баща си.

"Шест дни по 8 часа английски и фитнес в зала "Флайс" - обяснява Денислав. - Чувствах се като затворник."

Езикът на пилотите

В Института за чуждестранни студенти Шишев изучава езика, но по специална програма. Тя е ориентирана към моторните спортове. Преподаването е изпълнено с много технически термини. След края на курса това ще помага на пилота за по-добрата комуникация с инженерите и механиците от бъдещия му отбор. Това прави от него опасен съперник.

Още преди година конкуренцията усеща, че има невероятно бърз съперник. След две състезания габровецът вече е проблем за "старите кучета" у нас.

"Дори говореха, че нямам шофьорска книжка - обяснява младият Шишев. - Мислят, че така ще ме извадят от равновесие и ще повлияят на карането ми. Не става."

Учителят гарантира

Първоначално Шишев завършва школата за автомобилни пилоти на известният сливенски състезател Павел Жеков. За първия му сезон в националните първенства е регистриран като пилот на Жеков. Сливенчанинът е този, който лично гарантира пред БФАС качествата на Денис, и на момчето е издаден състезателен лиценз, преди да е навършил 18 години.