Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нищо в най-новата история на страната ни не е било така продуктивно и полезно, както интеграцията ни в ЕС. Независимо от трудностите. Следващата стъпка от тази интеграция е включването на българския лев във Валутен механизъм 2 (ERMII). Това ще повиши доверието в икономиката ни и ще фиксира конкретна консенсусна национална цел - подготовка и конвергенция за присъединяване към Еврозоната.

Вместо безпредметна полемика “за или против еврото”, за въвеждане на което вече сме се ангажирали, но все още не е на вратата ни, днес ще е по-разумно да се фокусираме върху дискусията за пътната карта от реформи, с които ще влезем в ERMII, и чрез които развитието на икономиката ни ще достигне ускорено до нивото на останалите в Еврозоната.

България не само ще има полза от включване на валутата ни в ERMII. България, с доказаната през годините финансова дисциплина и потенциал за качествен растеж, ще извърви път на подготовка и развитие в ERMII, за да бъде един ден допринасящ фактор към общия валутен съюз и пазар. Достойно предизвикателство и историческа възможност!

*Коментарът е от фейсбук