Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

БЕЗ ШАНС: Топката и Адриан Фернандес от "Черноморец" влитат във вратата на "Пирин" въпреки усилията на защитника на благоевградчани Радо Митроввски.
БЕЗ ШАНС: Топката и Адриан Фернандес от "Черноморец" влитат във вратата на "Пирин" въпреки усилията на защитника на благоевградчани Радо Митроввски.
ОТБОРЪТ на "Левски" предстои да изиграе срещу "Монтана" решаващия мач преди зимната пауза. Само победа може да гарантира и на "сините" относително спокойствие. В момента разликата с лидерите от "Литекс" е 5 т. Последният мач шампионите играят с "Калиакра". Дори и без съдийски аванти е сигурно, че в Ловеч ще дочакат пролетта с 37 т.

Интригата за титлата е да бие в последния мач от първия дял на шампионата. Всеки друг резултат ще означава почти сигурно сбогуване с титлата.

Като се гледат резултатите на "Монтана" от игрите у дома, ясно личи, че Ясен Петров ще има трудности на стадион "Огоста". От осем домакинства играчите на Атанас Джамбазки са с 3 победи ("Миньор"- 3-1, "Пирин" - 3-0 и "Черно море" - 4-0), три хикса и две загуби. Те са от софийския "Локо" (0-1) и "Литекс" (0-2).

Точка след 90 дни

Точно гостуването на ловчанлии сложи точка на 90-дневната серия от 6 срещи без загуба за "Монтана". Като цяло северняците са в огромен подем, особено след оспорваното 2-3 в Овча купел срещу "Славия". В двете срещи от миналото първенство "Левски" на два пъти печели от "Монтана" - съответно с 3-2 и с 2-0=

В миналия кръг "Левски" трудно надигра новака "Академик" с 1:0. Включително и футболистите са кетегорични, че отборът не игра добре. Което става все по-очевидно с всеки изминал кръг.

"Играхме тежко, играхме тромаво", коментира спортният директор Георги Иванов-Гонзо. Ако сините не направят всичко по силите си да излязат от налягащата ги криза и най-вече да заиграят добре в защита, мачът в Монтана може да се окаже много труден.

Добрата новина е, че  след наказания на терена се очаква най-резултатният дует Дарко Тасевски/Гара Дембеле. Въпреки контузията си, централният защитник Веско Минев игра срещу "Академик", вероятно ще е в основата на защитата и срещу "Монтана".

:: Победа или равенство със "сините" няма да променят класирането на "Монтана". Отборът ще остане на 10-а позиция.

:: Евентуално равенство за "Левски" би намалило на половина шансовете отборът да вземе титлата за 2011 г.

ПРОГНОЗА: Предвид умората, която е натрупана в играчите, може да се очаква трудна победа за "сините"

>27 ноември, 14 ч., пряко по Про БГ