Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Драги приятели,

От днес следвайки светлия пример на Доналд Тръмп, Бойко Борисов и други политици ще съобщавам активно чрез ФБ своите мнения по различни политически въпроси още повече че след по малко от месец няма да бъда свързан с изискванията за лоялност дори когато и не трябва към определени политически решения.

Ще започна със сагата за роднинските назначения по Хасково, Лукоил, Каварна и другаде. България страда от тежки политически проблеми, които политиците трябва да решат. На първо място това е демографската криза, която заплашва да сведе до нула всичките ни усилия за възраждане на България, на българската икономика. Ако така продължава повече от ясно е че, ако това се случи ще се ползва от друг народ, а не българския, а той ще бъде една малка етнографска група някъде вероятно около Централна Стара планина, където ще водят туристи от цял свят, за да се запознаят с едно древно просъществувало близо 14 века на тази земя.

Вторият тежък проблем е разбира се ниското заплащане и да се установи на какво се дължи това. Страната както е известно в момента е в икономически подем, растежа е близо 4 %, няма безработица, а няма и работна ръка. За новите фабрики и заводи, които се строят именно фабрики и заводи, които произвеждат, а не молове и хотели, какъвто беше предишния скок и това заплащане повече не може да продължава така, тъй като е всеизвестно че не е причината ниската производителност на труда, тя е висока и нещо я водеха за една от най-високите в Европа.

Трети проблем тежък е съдебната система и т.н. и т.н. Вместо това с какво се занимава българския политически елит. Той се занимава с въпроси от рода на втора или трета братовчедка на Делян Добрев е назначената незнам си къде в Общинския съвет жена, занимава се със съпруга на Корнелия Нинова, който работи в частна, а не в държавна фирма и с някакви приятелки на кметицата на Добрич, това е мизерията на нашия политически живот. Това не са проблемите, които стоят пред него.

Аз говорих за проблемите във вътрешен план, а във външен сключихме договор с Македония, който ни позволява за нула време да размажем македонизма и да превърнем Македония във втора българска държава, каквато е Кипър за Гърция, Косово за Албания и т.н. Вместо това ние спряхме. Сърбия не остана със скръстени ръце, тя си повика дипломатите държа ги четири дни и веднага след това ги изпрати всеки с по 6 точки в своята област, които Македония трябва да изпълни. Те се срещнаха със своите колеги и свършиха тази работа постигнаха съгласие. А ние за поправяне на учебниците трябва да съставим комисия. Аз попитах всички големи български историци, които познавам и се занимават с македонския въпрос повикани ли са да участват в комисия. Те казаха „Не”. Просто скръстихме ръце, останем ли така със скръстени ръце все едно, че нищо не сме направили на 01 август 2017 г.

*Божидар Димитров във фейсбук