Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пак, както и миналата година, води Рафи. Може би защото сцената е малка и не заема много място.

Обявява израелския диджей, който единствен през годината направи нещо конвертируемо използвайки нещо българско. За него награда няма да има, обаче, щото не е БГ изпълнител. Ансанбъл Пирин пее, а няколко кукера се джаскат на техно ритъм приличайки досуш на разцентровани четки на автомивка.

Следва нелеп диалог и опит за смешки между Рафи и Етиен Леви, а в погледа на диджея четем въпроса "Къде е изхода?".

Обявяват номинираните за БГ текст. Етиен Леви обявява печелившия „Не ти ли стига“ Павел Николов – Pavell. Това е Павел от Венци Венц, въпреки, че май никой не знае точно кой кой е от двамата.

Тук на мен, обаче не ми стига, и бързо намирам текста в нета:

Всички искат любов, а предлагат война,

На всичко готова съм да избегна това,

И те моля стига,

Стой по-далеч от мен, стига,

Не ти ли стига?

И те моля недей да изпитваш вина,

Не че искам отново да заспивам сама,

Но те моля стига,

Стой по-далеч от мен, стига,

Не ти ли стига?

Не ти ли стига, не ти ли стига това

Не ти ли стига, не ти ли стига война,

Не ти ли стига, стигнах чак до това

Да моля стига, да моля стига война

На мен ми стига…

Дълго крихме един от друг, но бентът с лъжите се спука,

Любовта се оказа прекалено сложна наука,

И не е въпросът да бъда със теб по принуда,

А има ли още нещо останало тука.

Не ти ли стига, не ти ли стига това

Не ти ли стига, не ти ли стига война,

Не ти ли стига, стигнах чак до това

Да моля стига, да моля стига война

На мен ми стига…

Казах ти, не се сърди

Монетата е с две страни

Аз съм дотук, а ти?

Не ти ли стига, не ти ли стига това

Не ти ли стига, не ти ли стига война,

Не ти ли стига, стигнах чак до това

Да моля стига, да моля стига война

На мен ми стига… х 2

След като го изчитам, не само ми стига, но дори ми е доста, баста, дори малко съжалявам вече, че съм се захванал с това, но продължаваме напред.

А там ни чака Миро, който пее "Гълъбо" с домино на лицето.Балетист с балерина танцуват, от тавана се веят два бели чаршафа. Тук по-чувствителните плачат, а ние вече чакаме какво предстои, че да не пукнем от скука.

Дават награда за БГ изпълнител, взима я Кристиян Коев, онзи дето за малко не спечели Евровизия. Пее си парчето, от публиката правят сърца с ръце, а ние аха да заспим и излизат Рафи и Део. После излизат Иван Ласкин и Фънки с тъмни очила, ще дават награда за БГ клип. Печели клипът на Гери Никол.

Излиза момиче с бляскава къса рокла и пее сърцераздерателна песен, има и голям балет, а ние стискаме палци поне рекламите след това да са интересни.

Не бяха интересни, но на сцената са вече БТР, които за последно видяхме на предишните награди, а предпоследно на по-предните. Тук стискаме палци и догодина да е така. С тези редки срещи дори Наско не изглежда досаден, скучен, еднакъв и останал някъде в 90-те. Прическа, яке, модулации, всичко си му е като едно време. Класик!

Излизат Орлин Горанов и Орлин Павлов. Стискаме палци да останат по-дълго, но знаем, че хубавите неща свършват бързо. Следват номинации за БГ дует или трио. Печелят Pavell & Venci Venc’, ония, дето вдигат левъла. Благодарят и веднага излиза тийн идол по шортаци, черно червило и прическа нещо средно между раста и губер. Пее, че така била родена, а ние разбираме, че извънземните вече се раждат и на нашата планета.

Излизат Ваня Джаферович и Ники Илиев. Пак опити за смешки. Обявяват номинациите за БГ албум. И Ритон са вътре. Обаче наградата отива при Графа. Жалко.

Излиза Михаела Филева, на която бихме дали служебно всички награди, но нас никой не ни пита, затова продължаваме напред.

Излизат Рафи и Дичо. Опитите за смешки не са се изчерпали.

Пее Поли Генова на икейска спалня. Има и балет за да се разсейваме. Разбираме от рафи, че Поли е "изпълнител от световна класа". Тук вече плачем от умиление и драскаме с нокти по стената.

Излизат Люси Дяковска и Саня Армутлиева. Ще дават награда за БГ група. БТР са пак в играта. Обаче печели Скандау. Печелим и ние, щото разбираме, че има и такава група.

Графа пее кахърно парче. Михаела Филева дава награда за дебют. Разбираме, че момичето от преди малко с губер-растата се казва Дара. Печели Кристиан Костов. Пеят Pavell & Venci Venc’, зад тях има 100 човека балет, стискаме палци да не се изпотъпчат. Канят Кристиан Костов, който искал да купува самолет на майка си, а тримата общо вдигат левъла, каквото и да значи това.

Дидо от D2 пее парчето с лимонадата и лятото. Не става ясно защо не я пее Дичо, а и никой не ни казва. Може някой да е сметнал, че ще е много яко. А може и да е, кой знае.

Рафи кани шефа на БГ Радио и кмета на Благоевград, от чийто площад се излъчват наградите. Дават награда за БГ изпълнителка. Михаела Филева има номинация. Тръпнем! Обаче Поли Генова я печели. Развълнувана е, а ние не.

Пак тийн идолка пее с балет по шортаци, на които пише "КЪСАЙ". Веднага след нея изскача и Криско и запява химна на пожарникарите - "Има ли пожари?". Има и две балерини в садо-мазо костюми, та го изтърпяваме. После стават шест по червени бански като спасителки на плажа и даже започва да ни харесва.

Орлин Горанов и Рафи обявяват Орлин Павлов и група Каффе. Орлин пее на живо, а звукарите го прецакват със звука, изненадани, че не пее на плейбек като останалите.

Изненадващо се появява дует Авеню. Пеят и пляскат над главите си с ръце в синхрон. Подканват и тримата незаспали от публиката да пляскат и те. Дори балет няма. Обаче с тях запява и Любо Киров в отчаян опит да разбие скуката. Дори той не успява.

Рафи пак прави смешки, ние пак режем вени. Дават награда за БГ песен. Печели я Вдигам левъла и самолета на мама. Освен, че режем вени, бием и главички на оребрен чугунен радиатор, но резултат няма. Отказваме се и продължаваме напред.

Марияна Попова пее тъжна песен. Баш ни улучи настроението. Балет тук няма, но има вентилатор, който и вее косите, за още по-силен драматизъм, сякаш не ни стигаше досега.

Рафи и Любо обявяват, че финала бил близо, дочуват се радостни викове и откъслечни аплодисменти. Белослава е на сцената със Заки от Авеню. Дават награда на Кристиан Костов. Пак е развълнуван, а ние пак не сме.

Следва награда за вдъхновител. Печели я Йорданка Христова. Ми добре.

Следва последна песен и тук вече се вълнуваме. Поли Генова, Михаела Маринова и Йорданка Христова пеят парче на 50 години. Пак има сърца с ръце, явно е тренд, но е финал и вече не ни дразни, особено като знаем, че голяма част от изпълнители и наградени ще ги видим пак догодина на наградите на БГ Радио 2018. Следват фойерверки и финални надписи. Най-накрая свърши. Свърши и тоя скучен обзор.

*Теодор Михайлов във фейсбук