Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

59 медала за 4 месеца спечели националният ни отбор жени ансамбъл и индивидуално!

Приключи първият етап от състезателната 2017 година.

Статистиката показва, че можем да си позволим да оценим този етап като много успешен - 59 медала само за първите 4 месеца на новия Олимпийски цикъл!

Много съм щастлива и доволна не само от резултатите и внушителния брой на спечелените медали, но най- вече от начина на организация на работата, от атмосферата, която цари в националната база "Раковски", от отговорността, отдадеността и вярата, с която работят треньори, състезатели и целият екип. Сериозният и бърз пробив и спечелените медали от ансамбъла, Неви, Катрин и Боряна бяха изненада дори за оптимист като мен! Компетентността, талантът и професионализмът на Весела Димитрова и Бранимира Маркова и техните екипи дадоха резултат още на първите състезания за годината. Отличните впечатления и класирания на Ерика и Петя показват, че създадената конкурентна среда е отлична основа за бъдещи желани резултати.

Зад тези много спечелени медали и внушителен пробив на световния подиум седи един сериозен екип, в който всеки е на мястото си и работи с необходимата отговорност. Процесът е труден, изисква се дисциплина, трудолюбие, вяра, отдаденост, силна воля, търпение и любов! Трудностите от всякакво естество са част от пътя ни, но тяхното преодоляване често ни носи по- голяма радост дори от победите на състезанието.

Дотук отлично!

Предстои ни вторият етап от наситената със състезание година. Очаква ни Световното първенство в Пезаро, Италия. Художествената гимнастика разшири сериозно географията си, еволюира драстично и конкуренцията става все по- голяма...

България отново е сред най- силните и сред медалистите. Очакванията към нас логично стават все по-големи. Момичетата и треньорите напълно осъзнават това. Осъзнаваме го всички.

Пътят от "Осанна" до "Разпни го" се състои във вкопчването в тези БЛЕСТЯЩИ РЕЗУЛТАТИ и блаженството да седим потопени в спомена за тях с обърнати глави назад! А те вече са само едно красиво минало, написано със златни букви в книгата на българската художествена гимнастика...

Единственият път към нови спортни върхове и победи е НЕПРИМИРИМОСТТА, УДОВОЛСТВИЕТО ОТ ТРЕНИРОВЪЧНИЯ ПРОЦЕС и ВЯРАТА!

Хайде да обърнем главите напред, към бъдещето, без да изпускаме нито миг от настоящето, защото точно ТО, настоящето, е и миналото, и бъдещето!

(От фейсбук)