Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ние не казахме КОЙ е лицето на паралелната държава. Не казахме кои са трите фирми, които са си разпределили енергетиката. Не казахме нищо и за санирането. Това обясни Румен Овчаров по БТВ, изреждайки грешките на БСП в кампанията за парламентарни избори.

"Платформата ни не предизвика особен ентусиазъм, а ГЕРБ предлагаше повече. Никой не ги попита откъде ще намерят пари. Не беше новина разгорялото се русофилство. Грешка беше допускането БСП да бъде вкарана в този антиевропейски контекст. Така стои и въпросът с анти НАТО. БСП трябва да промени отношението си към НАТО, ако иска да е управляваща партия. Единствената промяна беше борбата с паралелната държава. Но тя си остана като заклинание", допълни той.

Румен Овчаров смята, че БСП е проявила високомерие и си е повярвала, че бързо и лесно може да спечели изборите.

"Високомерно пренареждахме и листите си, без да се вслушваме в структурите. Някои от кандидатите дори се представяха като бъдещите министри", коментира пред бТВ още Овчаров. Според него БСП е направила промени в структурите си и е пренаредила листите си, вкарвайки нови лице, но е трябвало да се направи повече.

Той отбеляза, че програмата на ГЕРБ е била по-ясна. Овчаров отчете като грешка и това, че левицата е позволила да я вкарат в антиевропейското и антинатовско говорене.