Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За 8 години той напълно се откъсва от музиката.

"8- годишните паузи са ми обеца на ухото!", това пише в своята фейсбук страница поп легендата Руши, който за трети път се завръща на родна сцена. И изглежда, че манията по него е все така силна, сякаш никога не се е скривал от светлината на прожекторите.

В края на миналата година Виденлиев направи грандиозното си завръщане на музикалната сцена, като обяви една единствена дата за свой концерт - събитие, което трябваше да остане бутиково и повече да не се повтори. Ала интересът към него беше изненадващо огромен. Билетите за концерта се разпродадоха за по-малко от 24 часа, а навалица от хора, които не бяха успели да се сдобият с един, се молеха във фейсбук групите за някоя добра душа, която няма да ходи и е готова да продаде ценната хартийка.

Този огромен интерес и множеството фенове, които не успяха да се доберат до ценните хартийки, накара организаторите да създадат още една, втора дата за концерт. И този път всички билети изчезнаха, и то в рамките на рекордните 8 часа.

Освен изненадващия интерес, шокиращо бе и обявяването на третия концерт на Руши в началото на тази година. Изглежда, дългите отсъствия наистина са били обеца на ухото на певеца.

Интересното е, че през всичките тези години. Руши се отдалечава максимално от музикалното си амплоа. Звездата му изгрява през 2001 г. и бързо набира популярност заради ексцентричния си звук. Той създава един изцяло свой, нов стил, смесвайки поп, денс и рок музика, а дебютът си прави година по-късно с песента “Всичко се връща”.

Следват години на възход. Всички си припяват "Лъжи ме" и научават развален италиански, тананикайки си Il Ritmo Del Mio Cuore (в превод от италиански – “В ритъма на сърцето ми”).

Руши е фурор, който знае кога да спре. Последният му албум Post Sleep излиза през 2008 г. и оттогава ексентричният певец изчезва.

"Винаги съм знаел, че изявите ми като певец са временни", казва Руши Виденлиев в едно от малкото свои интервюта. Той разказва как се е превърнал повече във фен на музиката, отколкото в изпълнител. Продължава да пише музика, но за други бъдещи зведзи. Негови са текстовете на “За тебе песен нямам” на Невена Цонева, “Няма място в теб” на Тома и “Самурай” на Жана Бергендорф.

Това, което е завладяло сърцето му, е режисурата. Именно това прави през изминалите осем години, докато хората в България от време на време се питат къде ли отиде Руши.

Завършва магистър късометражно кино в Ню Йорк. Знае, че иска да снима 3-4 малки филмчета, преди да се захване с голямото игрално кино. А през 2013 г. прави дебюта си на големия екран, но като актьор във филма на Емил Христов “Цветът на хамелеона”.

Но макар че тъмнокосият изкусител да се опита да се отдалечи от музикалната сцена, очевидно тя не беше готова да го пусне, а хората все още си спомнят “Ти беше” и “Хотел **” и са готови да ги припяват с пълно гърло.