Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Новият албум на Red Hot Chili Peppers - The Getaway, бележи и поредната нова ера в историята на групата. След близо 25 години колаборация с бандата и 6 изключително успешни албума Рик Рубин се оттегля от работата с групата. Продуцентството на новия албум той оставя в ръцете на Danger Mouse. А той се справя повече от добре.

Малко след като излезе, албумът беше определен от критиците като "най-доброто от Red Hot Chili Peppers в последните няколко години".

Бандата все още е запазила пъргавия си китарен рок с фънк обосновка, но Danger Mouse разклаща старите навици на момчетата. Той прокарва в музиката им нов елемент на сладост, който се промъква в саунда на абсолютно всички песни - нещо, което бандата досега никога не е правила.

Браян Бъртън (Danger Mouse) е съавтор на пет от песните в албума, а Найджъл Годрич се заема с миксирането. Групата избира едно перфектно дуо, което да им помогне да се измъкнат от дупката, в която последната им тава от 2011 г. I’m With You.

The Getaway доказва, че нещата се случват далеч по-успешно, когато Бъртън отстъпи назад и остави групата да прави каквото си знае (с малко повече контрол, разбира се), а Годрич приложи своята успешна органична стратегия, която използва и при миксирането на Radiohead - A Moon Shaped Pool. Той прави така, че инструменталната енергия на бандата да изпъкне, особено талантът на китариста Джош Клингхофър, който се присъединява към групата след напускането на Джон Фрушанте.

С тази своя тава момчетата от "пепърс" успяват отново да излязат от своята зона на комфорт и да направят нещо, което наистина да остане в сърцата на феновете им.