Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Според Брайън Мей поп идолът пее по-добре на живо

Адам Ламбърт е единственият, който беше способен да пасне в обувките на Фреди." Това казва самият Брайън Мей за човека, който замества невероятния Фреди Меркюри на сцената заедно с "Куин".

Макар че Ламбърт не имитира по никакъв начин Меркюри и не се опитва да го замести, безспорно между легендата и новия идол има редица прилики. Според Мей, жизненоважни за представянето на "Куин" на сцената.

Навярно първата прилика, за която всеки би се сетил, е сексуалността на двамата музиканти.

Адам Ламбърт открито заяви, че е гей, много преди да завърши втори в американското "Мюзик айдъл". През годините фактът, че Адам е гей, подклаждаше какви ли не скандали в медиите. Но с годините истерията относно откритата му сексуалност затихна, а той споделя, че винаги е бил скандален за другите, но не и за себе си.

Той споделя, че му е било една идея по-трудно да се справи с това, че не е имало много известни открито гей личности, от които да вземе пример. Навярно Фреди, който е бил леко срамежлив, също е имал този проблем.

Той многократно е отговарял с "да" на въпросите дали е гей, но по онова време медиите са се правили на слепи или глухи, а хората не са му вярвали порсто защото не са искали.

По-важните прилики обаче между Меркюри и Ламбърт са тези, които карат публиката да откача винаги, когато ги види на сцена.

Според Мей

Адам притежава енергията на Фреди

и неговата силна връзка с публиката.

Това е нещо, на което не можеш да се научиш - или го имаш, или го нямаш и трябва да си напълно отдаден на работата си, за да го постигнеш. В това отношение младият идол е точно копие на легендата. Той е напълно отдаден на изкуството си и феновете си. "Когато Адам излезе на сцената и когато Фреди излезе на сцената, нещо се случва, някакво каталитично действие между хората, а това е много рядко и специално." - казва Брайън Мей за общото между двамата идоли.

"Той е шоумен. Даже не трябва да се опитва.

Натурален е, също като Фреди."

добавя още той.

Освен енергията на сцената двамата споделят и уникални гласове, такива, които няма да намериш у много изпълнители. Те споделят и духът и волята да използват този инструмент, който им е даден, за да се свържат по правилния начин с хората.

А песните на "Куин" са наистина сложни. Малцина могат да ги изпълнят в оригинал. "Адам може да го прави, докато спи. Той може да пее по-високо дори и от Фреди на живо. Мисля, че Фреди би го погледнал и би казал: "Хмм, копеле, и ти можеш така!”, коментира Мей и може би хвърля в лек шок онези, които твърдят, че не се е родил още онзи, който ще успее да заеме достойно мястото на Меркюри.

Друго, по което Ламбърт и Меркюри си приличат, е стремежът им към това да стават все по-добри

и по-добри. Началото на кариерата си Фреди е започнал като човека, който може това или онова. Годините практика и труд го превръщат в този божествен изпълнител.

А Адам е същият. Той винаги се е стремял да постигне това, което Меркюри е можел. Макар често да казва, че е много долеч от това съвършенство, еволюцията на Ламбърт е очевидна. Развитие, което може да чуеш с ушите си, сравнявайки първото изпълнение на Адам пред журито на "Мюзик айдъл" и това днес, на сцената с легендарните "Куин".

През годините Брайън Мей и Роджър Тейлър непрестанно сменят вокалите за концертите си. Песните на групата са изпълнявани от голяма част от добрите музиканти.

Но Мей признава, че никога не са търсили музикант, който да се задържи дълго на сцената с тях: "Не търсихме постоянен вокал, но изведнъж се появява това момче, което прилича страшно много на Фреди в някои аспекти. Той е много буен, много забавен - и гласът му е безкрайно брилянтен.И може да се справя с песните на "Куин". Притежава и духа за това. Затова просто си казахме "Окей, трябва да го направим. Трябва да опитаме."

Макар и приликите да са толкова значими, Адам Ламбърт сам по себе си е уникален и не се опитва да е някой, който не е. Адам не е Фреди, но е следващото най-добро нещо. Адам не е Фреди, но е достоен да носи наследството му.

Като Меркюри друг няма да се роди, но и като Ламбърт друг няма да има

И двамата са уникални, едниствени и неповторими - първият, създал една ера, вторият, поддържащ все още горящия покрай нея огън.

И както пее Фреди: "Шоуто трябва да продължи." И то продължава с Адам Ламбърт.