Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Историята обича да си прави шегичка с нещастните хорица. В случая потърпевши се оказват феновете на "Левски" и ЦСКА. От десетилетия насам ултрасите спорят до кръв кой е по-успелият софийски гранд и трябва да остане еднолично на върха.
Хиляди литри бира са изпити по време на страстните референдуми, много носове са
били разкървавени
в търсене на истината, но никой не успяваше да вземе превес. И ето че се наложи да се намесят статистиците точно след финала за Купата на България. Намесиха се обаче, за да внесат още по-голям смут в "сини" и "червени" сърца.
Според техните изчисления двата
най-популярни
български клуба
са абсолютно равни по общ брой титли и купи. Двата гранда имат по 52 трофея. Важно е да се отбележи, че ЦСКА има 31 шампионски титли и 21 купи, докато "сините" са с 26 титли и 26 купи.
Статистиката със сигурност ще даде основание на "червените" да викнат в един глас, че тяхната витрина е по-елитарна. Винаги шампионските титли са се ценели повече от тези в турнира за Купата на България. "Червените" са рекордьори със своите 31 шампионски титли, докато "сините" са номер 1 в турнира за купата.
"Левскарите" обаче имат с какво да отвърнат на удара. Пак според безпристрастната статистика техният любим тим продължава да се радва на повече победи във Вечното дерби. Техен е и рекордът за най-голям резултат, постигнат в сблъсъка на грандовете.
Става дума за онова 7:1,
което е увековечено в песните на "синята" агитка.
Добре, че имат богата история "Левски" и ЦСКА, защото в момента са заринати от проблеми. Вярно, ЦСКА спечели Купата, но си остават големите притеснения задълговете на "червените" и опасността да останат за дълго в аматьорския футбол. "Сините" пък съвсем наскоро изгониха треньора си, а ръководните фактори на "Герена" нещо не могат да се разберат кой точно ръководи парада.