Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Първата поканена група е Eagles of Death Metal, която имаше концерт и в злощастната нощ

Всички очакват “Батаклан” да отвори врати, но това ще се случи чак в края на 2016 година. За откриването му се говори, че ще бъде посетено от мнозина, обратното на това, че

никой повече няма

да се забавлява там

Именно този жест ще бъде приет като уважение към жертвите и противопоставяне срещу терора.

Първата група, която ще е поканена, е именно Eagles of Death Metal, която имаше концерт и в злощастната нощ, където жертвите бяха най-много 90 човека. Те обаче се очаква да изнесат първия си концерт в известната зала “Олимпия”, където е пяла и Лили Иванова. Оцелели след атаката споделиха, че със сигурност ще отидат да послушат любимата си група и да почетат паметта на убитите. Ще се завърнат и в “Батаклан”.

Французите не помислят и за миг да пренебрегнат ежедневните си привички

и своята необходима наслада от чашата кафе с кроасан сутрин, а вечер на бифтек с пържени картофи и чаша хубаво вино. Те не спират със своя съботен шопинг или с поредната изложба в музея “Гран Пале”, не се страхуват да изпушат цигарата си пред заведението, нито пък да отидат на премиера на нов филм в сряда вечер.

Площадът на Републиката пък е все така потопен в мъка, цветя и постери. Всеки минувач се спира за минутка-две, помълчава, спомня си за кървавата петък вечер през ноември и продължава по пътя си.

И другите гражданите на Париж вече окончателно се върнаха към всекидневието си преди кървавия петък 13-и. Всъщност това се случи още преди коледните празници, когато

страхът напълно изчезна от сърцата на парижани

Те без притеснение излизат и се забавляват, посещават музеи и театри. Спряха да се проверяват и дамските чанти на влизане в магазини, музеи и заведения, а допълнителната охрана вече отдавна е разпусната.