Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Певецът Дичо Христов и рапърът Станислав Найденов-Спенс са приятели от 15 години и най-сетне създадоха общо парче. Те предпочитат да демонстрират близките си отношения и в работата, вместо да режисират от модерните музикални конфликти днес. Спенс призна пред "168 часа", че дори неговата война с Криско е нищо повече от бизнес трик.
"Ние сме се уговорили с него, че аз ще го храня, той ще си мълчи като кифла. Не е тайна, че му бях продуцент навремето и сега продължаваме да работим един за друг. Тогава
Криско искаше на мой
ръб да изкарва пари, а
сега аз печеля на негов
Просто бизнес. Отдавна мина времето на "Прекалено лично", разкрива изпълнителят на "Писна ми".
Найденов е категоричен, че старите рапъри никога няма да си мълчат, защото имат право като са отворили очите на младите.
"Тези същите момчета преди години ми говореха на Спенс, а сега ми говорят на Станиславе. Всеки един от тях от тях ми е чукал на вратата с репликата: "Аре моля ти се, дай тука да измислим някаква песничка", заявява музикантът.
Дичо подкрепя неговата откровенност. Певецът също така е доволен, че текстовете, който пишат днешните хип-хоп изпълнители излагат истината и нищо не се премълчава.
"В последно време рапърите в България, започнаха да пишат по социални текстове. Дори да са комерсиални няма нищо лошо. И ние със Спенс решихме да направим такъв съвместен продукт, който да може да се чуе и хареса на всички. Според мен всички, който правят съвместни проекти целят това. От първият до последният. Самият аз се чувствам много по-добре, откакто сам съм си шеф.
Нещата и в бизнеса,
и в музиката ми се
нареждат отлично",
казва бившия вокал на Д2.
Тиийн идолът на няколко поколения млади изглежда доста по-улегнал и уверен в себе си. В техния нов хит със Спенс "Цял живот" се пее за американската мечта преведена на български.
"Факт е, че нашето поколение си мислеше, че всичко, което лети се яде. И мислехме, че демокрацията ще е велика, но тя се оказа доста криво разбрана. Американската система, която се прилага в България не е най-добрата - виждаме във качеството за живот. За сметка на това хората в България са напълно отдадени на нея. Българинът малко се лута. Лиспва ни граждански статут, лиспва ни гражданско общество. В България нещата са сбъркани - трудно е да вкараш нещо в релси. Малко сме разпилени като народ", сигурен е Дичо.
В край на сметка той не е песимист и за него
емигрирането и мрънкането не са изход от ситуацуята
"Преди твърдях, че в тая държава нищо не става. Мислех, че нещата са много зле. Сега откакто имам дете виждам светлина в края на тунела", сподели музикантът.
Все пак бащинството, приятелството и жената до него стимулират певеца да твори.
Спенс от друга страна е по-краен за ситуацията в българската музика.
"Хората масово си падат по елементарна музика. Защото тази за ценители винаги е засягала по-тесен кръг. Сега има вече има едни хора, който не им се бачка на бензиностанция или другаде и за това искат да правят рап, защото е комерсиално. Това е лесният начин да се изкарват пари. Не е толкава лесно обаче", сигурен е изпълнителят.
Според него в България от 20 години има американска демокрация, която внушава на хората, че могат да станат милионери. Да живеят, така както се живее в Америка.
"Цялата илюзия за американската мечта е един много голям балон, който скоро ще се спука. Клипът на песента ни с Дичо е много интересен, но той не зарибява дребната аудитория. В него не се показва нищо, което може да се случи на малкия човек в ежедневието. Прекалено истински и ежедневни, а
малките хора обичат да им продаваш мечти в три минути - жени, коли,
някакви неща, който те нямат. Историята е за едно момиче, самотна майка, танцьорка, опитваща се да работи нещо, което обича. Това всъщност е американската мечта в българската дюействителност. Организационно и финансово тази проект е най-сериозното нещо, което съм правил", завършва рапърът.
Найденов вече е минал през първите трепети на бащинството, който в момента изпитва Дичо. Той става по първи петли в пет и половина, за да дондурка малката си дъщеря Ариел. Певецът признава, че
живее нов живот откакто
се е сдобил с дъщеря
"Раждането на детето ме презареди. Желая на всички българи да имат повече деца, няма по-хубаво от това", сподели гордият татко.
Спенс го допълва с обяснението, че у самия него бащинството е създало чувство на слабост.