Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ХЪС: Не само феновете искат да направят добър кадър, но и фотографите дават всичко от себе си.
ХЪС: Не само феновете искат да направят добър кадър, но и фотографите дават всичко от себе си.

В центъра на Париж пред луксозен петзвезден хотел се струпва огромна тълпа. Тя очаква Ким Кардашиян и съпруга й Кание Уест да влязат през централния вход. Черното порше се задава, а еуфорията ескалира.
Риалити звездата едва не бива стъпкана от собствените си фенове преди ревюто на френска модна къща по време на седмица на модата.
Почитателите й са така обезумелида зърнат и да се снимат със своята любимка, че забравят всякакви задръжки и чувство за самоконтрол и просто се хвърлят един през друг в тълпата. Дори охраната на Кардашиян не успява да се справи с
лудналите френски деца, които като маймуни в зоопарка се катерят по личния автомобил
на Кание Уест и съпругата му.
В тази навалица се намира и авторът на текста, който буквално е изтласкан върху черното Порше. Просва се на предния му капак, оставяйки отпечатък от дланта си на прозореца.
Тълпата от фенове е толкова многобройна, че е невъзможно за колата да се придвижва, така че се налага охраната да я бута до входа на хотела. И ако в Китай има професия "бутач" на хора в метрото, то в Париж има импровизирани такива, които отбутват тълпите от входовете на ресторанти, заведения и колите на звездите.
Подобни гледки са ежедневие по време на модните седмици, когато се очакват не само френски, но и холивудски звезди да присъстват на дефилетата. Обикновено се знае коя звезда може да дойде. Коя е в Париж, Милано, Лондон и Ню Йорк. Това е възможно чрез социалните мрежи и най-вече инстаграм, където феновете могат да следят всяка стъпка на своите идоли.
Известните обичат да разкриват в детайли ежедневието си,
новите си обувки, какво обядват, къде, гледката от хотела си. Именно така феновете разбират точното им местонахождение.
Вече дори се организират групи, които следят всяка стъпка на своите любимци. Участниците в тях непрекъснато са в социалните канали и говорят помежду си кой къде е и какво прави.
Така например всички научават, че Ким Кардашиян се е изрусила още преди официално да се е показала публично. Колкото и маловажна за мнозина да е тази новина, то тя се превръща в основна тема и всички търсят удобен момент да зърнат риалити звездата. Удобен момент се задава със събитие в известен хотел. Феновете чакат с часове преди началото на събитието и остават дълго след края му.
Те са окупирали всички възможни входове и изходи, отново са се разделили на групи и тръпнат в очакване Дебютът на новата прическа на Кардашиян предизвиква такава навалица, че се налага да дойде линейка, тъй като има премазан човек. Улицата е абсолютно блокирана от хора, а колите се промъкват съвсем бавно. Така често и автомобилите, в които пътуват популярните лица, попадат в задръстването и стават още по-удобна плячка за почитателите си.
Обикновено те се промъкват съвсем до автомобилите и крещят името на звездата, която е вътре, тропайки грубо на прозореца. В такъв апокалипсис дори веднъж се случва Мини Купър да отнесе вратата на чисто нов мерцедес заради любопитна шофьорка, която иска да види какво се случва.
Балконите на съседните кооперации около хотелите пък задължително са претрупани с хора, които наблюдават мелето. Те най-често са на работа, но все пак не всеки ден могат да видят известна личност от Холивуд.
На особена почит са звездите от Холивуд и особено кланът Кардашиян
Те са интересни не само на тинейджърите, но и на фотографите. Обикновено във френската столица се подзвизава най-често Ким заедно с майка си Крис заради близкото познанство с някои модни дизайнери като Рикардо Тиши, Оливие Рустейн, Албер Елбаз.
В Париж никак не е трудно да проследиш любимата си звезда до хотела, тъй като има много светофари, обикновено задръствания, а скутерите се промъкват най-бързо измежду колите.
Някои от най-лудите фенове избират именно такъв транспорт за придвижване. После
стоят денонощно пред
входа на някой луксозен хотел и дебнат,
за да се снимат и да публикуват после кадъра в социалните мрежи.
По време на модните седмици колите на звездите пристигат една по една и сред папараците може да се чуят реплики: "Това ще е голяма риба, пригответе се", когато се появи огромен черен джип или минибус, спиращи пред ВИП входа.
Те стоят неподвижни няколко минути, след което обикновено излиза не само баш звездата, но и целият й антураж, който я подготвя до последно за срещата й с камерите.
Ако популярното лице е азиатка, тогава става страшно. Нищо не може да спре азиатците, които буквално се хвърлят пред всички останали, избутват професионалните фотографи и крещят на своя език името на своята любима актриса или певица. Няма нищо обаче, което може да спре един фен, особено имайки превид, че светът на технологиите никак не е за подценяване.
Просто трябва да знаеш
как да използваш
инстаграм максимално
Надали някоя голяма звезда ще публикува снимка на поканата си за събитието, на която пише адреса?!
Това е работа на някои блогъри или модни редактори, които с удоволствие се хвалят с луксозния си живот. Точно това са най-правилните източници на търсената информация.
Намират се такива лица и се последват в мрежата, а техните постове отвеждат до любимците. Другият вариант, до който прибягват феновете, са хаштагове с името на модната къща, чрез които търсят кадри, отнасящи се за търсеното събитие.
Това обаче се прави непосредствено преди ревюто, защото шансът да попаднеш на правилните хаштагове е по-голям. Благодарение на тази хитрина е по-лесно да се добереш до местонахождението, тъй като не само модни редактори и звезди снимат пропуските си, но и работниците в бекстейджа, сред които гримьори, охрана, че дори и почистващия персонал. Няма човек, който да съумее да се въздържи от разтръбяване на това къде е, какво прави и какво яде. Младите фенове знаят и това, защото те самите го правят.
Все ще се намери някой от екипа, който да качи снимка на пропуска си, на който пише адреса на събитието. Затова и винаги има огромни тълпи на такива форуми, защото тайната не остава съвсем тайна, пък и дори и модните къщи нямат голяма файда да са дискретни. Така марката добива повече популярност или просто безплатна реклама.
По-наблюдателните фенове могат да разконспирират
на снимка хотел
само по вратите и орнаментите на стените, но името на сградата е изписана почти навсякъде. Тези, които са го докарали до ниво следене, се наричат stalker или иначе казано "преследвачи".
Системата е ясна, целта също.
Заравяш нос в инстаграм и започваш дебненето. Все пак и звездите излизат от колите си и от хотелските си стаи понякога, че дори и ходят пеша.
Ако имаш късмет да ги засечеш в магазина, можеш да ги проследиш и до дома им. Така всъщност правят някои много луди фенове на френските дизайнери да речем като Карл Лагерфелд и Оливие Рустейн.
Те обаче много трудно може да се видят сред обикновените хора, пък и в Париж колкото и да са известни, сякаш не блазнят толкова тийнейджърите.
Ролята на преследвачите
не е нито лесна, нито
пък много трудна
Не може да се скрие, че и авторът на текста е влизал в тази роля.
Дори принцесата на Тайланд Сириванавари Нариратана не ходи с антураж като този на певицата Крис Ли, която е заобиколена от поне трима-четирима помощници.
Модните седмици осигуряват както директен достъп, така и понякога крият спънки за преследвачите на звезди. Не всички ревюта са с оповестени адреси.

Кого и как проследи "168 часа" в Париж четете в последния брой на вестника.

ПОМОЩ: Охраната на хотел в Париж избутва поршето на Ким Кардашиян и Кание Уест, което е заседнало в тълпата от фенове.
ПОМОЩ: Охраната на хотел в Париж избутва поршето на Ким Кардашиян и Кание Уест, което е заседнало в тълпата от фенове.
СНИМКИ: ЯРОСЛАВА СТЕФАНОВА
СНИМКИ: ЯРОСЛАВА СТЕФАНОВА
ТЪРПЕЛИВИ: Фотографи и фенове очакват звездите да слязат от колите си малко преди ревю на Balmain.
ТЪРПЕЛИВИ: Фотографи и фенове очакват звездите да слязат от колите си малко преди ревю на Balmain.
ВИКОВЕ: Кание Уест побърква тийнейджърите, които започват да крещят името му и се борят за снимка.
ВИКОВЕ: Кание Уест побърква тийнейджърите, които започват да крещят името му и се борят за снимка.
ЛУДНИЦА: Жива верига от мъже загражда черния автомобил на семейство Уест.
ЛУДНИЦА: Жива верига от мъже загражда черния автомобил на семейство Уест.