Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ВЪЗМУЩЕНИЕ: Бардакът на мадам Сара взриви Шумен преди няколко години.
ВЪЗМУЩЕНИЕ: Бардакът на мадам Сара взриви Шумен преди няколко години.

Мощен скандал преди старта на предизборната кампания разтресе общински структури на ДПС в Североизточна България.
Оказва се, че общинските форуми на движението в няколко региона са номинирали за депутати лица с тъмно минало и замесени в сексскандали. Както и агитатор на религиозна омраза между мюсюлмани и християни. "За тази самодейност на местните водачи не знае никой от Централния предизборен щаб. Неприятно сме изненадани от съмнителните предложения", коментира партиен източник от централата на ДПС. Според него щели да бъдат взети съответни мерки за отстраняване на нередностите в листите по места.
Особено скандална е ситуацията в Търговишко.
"Погледнете листата ни. В нея на избираемо място е издигнат за народен представител активист на партията, когото
полицията и прокуратурата разследваха за изнасилване,
гневят се пред "168 часа" противници на скандалната номинация. Те припомнят, че тогавашният общински съветник от ДПС и магистър по право - Сунай Хасанов е бил разследван за нанесен побой на негова интимна приятелка. В жалба до двете институции тя го обвинява, че я е пребил "като животно", а след това жестоко изнасилил.
Причината за побоя в дома на насилника в ромската махала била, че момичето си поискало обратно парите, които дало на Хасанов. Той не искал да й ги върне, тъй като с тях си купил автомобил BMV. Към жалбите е приложено заключението на съдебния лекар д-р Владимир Горанов.
От него става ясно, че действително е осъществен полов акт с причинени множество охлузвания и кръвонасядания по половия орган, пише в експертизата на д-р Горанов. Според него това е станало точно по времето, описано от потърпевшата.
"Вашият вестник единствен посмя да отрази този случай. Жалко, че жестоката драма на момичето не попречи
скандално прочулият се съветник сега да е кандидат за депутат
от Търговище", продължават активисти.
Пред сесия на Общинския съвет набеденият за насилник Хасанов определя случилото се като "патологичен случай", от какъвто никой не е застрахован. В историята, описана във вестник "168 часа", имало елементи на бърза влюбчивост на съответната дама. Тъй като не постигнала набелязаната цел, тя го набедила в насилие, обяснил Хасанов пред местния съвет.
Пред съветниците Хасанов обвинил директно полицията, че е подала информация на вестника. Той не отрича, че е бил разпитван по случая. Но не като обвиняем, а като свидетел. Впоследствие воденото наказателно производство срещу него било прекратено.
"Не се притесняваме, че заради случката можем да загубим гласове на изборите. Семейство измамници се опитаха да дискредитират Сунай, който е стойностен човек", заявява пред "168 часа" областният председател на ДПС Търговище Хамди Илязов.
Скандалът не подмина и шуменската листа на ДПС. В нея е включена и
известната изпълнителка на турски фолклорни песни
Наргиз Саидова. Местни активисти споделиха пред "168 часа", че се прекланят пред "невероятния талант на певицата", прославила Шумен в едно от изданията на "Гласът на България". Те обаче били особено притеснени, тъй като Наргиз е сестра на известната в цяла България проститутка "маман Сара". Полицията разкри в нейното жилище на бул. "Славянски" 5 публичен дом. Тя го предоставяла срещу символични цени от 2 лева и на ученици от близкото училище. Имала и сериозни клиенти, за които тарифата била различна. Цените били завишени. Вертепът работел нон стоп, защото според съдържателката му Сара Саидова някои нужди били неотложни. Клиентите били основно от варненските и шуменските села. Съдържателката на бардака е с две висши образования и е бивш университетски преподавател.
Шуменският съд осъди преди 5 години маман Сара на 4 години лишаване от свобода заради склоняване към проституция.
"Шуменската организация на ДПС номинира Наргиз за депутат без всякакво колебание. Миналото на сестра Сара изобщо не ни интересува. За нас певицата е интелигентен, стойностен човек. С авторитет и влияние. Едно от новите лица в ДПС, което ще донесе обновлението, за което призова пожизненият председател на ДПС д-р Ахмед Доган", заяви пред "168 часа" областният председател на ДПС Шумен Нуридин Исмаил. Според него певицата, бъдещ народен представител, нямала никаква вина за срамните дела на сестра . И не била длъжна да носи никаква отговорност.
Сътресение има и в Силистренско. Причината за гнева на част от ДПС актива - на втора избираема позиция общинската структура в Дулово е номинирала бизнес дама, активист на партията, за която имало информация, че
има огромни данъчни задължения
към държавата. Набедената от своите е Невин Хасан, председател на групата общински съветници от ДПС. Други обвинения към нея, които трябвало да бъдат взети под внимание са, че не плащала социални осигуровки на работнички.
Хасан има шивашка фирма "Джени стил". В двата цеха на фирмата в с. Яребица и Дулово работят 80 шивачки.
"Те стягат бунт, тъй като работят по 8 часа, а трудовите им договори са за по четири часа. Заради неспазването на трудовото законодателство имало наказателни постановления от Инспекцията по труда в Силистра", твърдят местни политици.
"168 часа" потърси директора на НАП Силистра Петър Маринов, за да провери дължи ли Хасан данъци в огромни размери, както я обвиняват от ДПС.
"Нямам право да ви предоставя информацията, която искате. Въпреки че бих желал", каза директорът Маринов.
"Към момента всички данъци съм си платила. И към НАП, и към общината. Изрядна съм в изплащането на заплатите и осигуровките на шивачките. Така че напразно някой иска да ме злепостави пред обществото. Разбираемо е, идват избори ", заяви в отговор на обвиненията Невин Хасан.
Тя добави, че като съвестен и коректен човек никога няма да си позволи да злепостави ДПС. Не така мислят от ГЕРБ обаче: "С такива скандални персони ДПС едва ли ще си върне регион Силистра, каквато е мечтата им на тези избори.

"Това е кауза пердута и те трябва да се примирят", смята областният лидер на ГЕРБ Силистра Тодор Стаматов.
Мащабен скандал се завихря и около кандидатурата на водача на листата в Бургас Хюсеин Хафъзов. Той е бивш главен секретар на Главно мюфтийство. От удостоверение на прокурор Н. Ангелова от Софийска районна прокуратура, предоставен на в. "168 часа", е видно, че срещу него е било образувано досъдебно производство. Обвиненията са, че чрез лицето Саадетин Фехим е
ползвал преправен официален документ
- устава на мюсюлманското изповедание. Вината на Хафъзов била , че заверил всяка страница с "вярно с оригинала" и положил подписа си.
"Нямам информация разследването да е завършило. Нито какви са резултатите от прокурорската проверка", заяви експертът по етнически и религиозни въпроси Николай Панков.
Той припомни, че общинските съветници от София Данчо Хаджиев и Ангел Джамбазки са внесли сигнал срещу Хафъзов в Софийска градска прокуратура. Те го обвиняват затова, че в интервюта призовавал към религиозна и етническа омраза. Апелирал към изповядващите мюсюлманската религия да организират собствени доброволчески отряди за самозащита. Думите на бъдещия депутат, буквално предадени в сигнала до прокуратурата,били: "Дайте ни втора джамия в София и няма да има проблеми."

ОБЯСНЕНИЕ: Бъдещият депутат отрече пред съветниците да е изнасилвал гаджето си.
ОБЯСНЕНИЕ: Бъдещият депутат отрече пред съветниците да е изнасилвал гаджето си.