Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов разказа пред “24 часа” как Кирил Петков е счупил маса в парламента.
Бойко Борисов разказа пред “24 часа” как Кирил Петков е счупил маса в парламента.

Лидерът на ГЕРБ разказа истинската история за онази строшена маса – никой не помнел името за здравен министър и Кирил Петков избухнал

“Историята с масата беше преди сглобката, Денков да не лъже. После всичко беше цветя и рози, кафе, капучино, уиски и други такива неща.” Така Бойко Борисов коментира пред “24 часа” интервюто на Николай Денков пред "Свободна Европа". В него бившият премиер каза: "Всеки ден си беше борба. Тази идилия, която се опитват да ни пуснат като мъгла - как ние много сме се разбирали, е пълна глупост. Това е истината. Историята със счупената маса, която сте чули, аз бях там. Кирил Петков счупи масата в кабинета на Борисов, защото Борисов започна да говори някакви лъжи. Всеки ден се борехме, за да можем да вървим по пътя, който беше важен за нас".

Всъщност историята за гневния изблик на Петков първи разказа Борисов през март. Тогава течаха преговорите по ротацията и ПП-ДБ искаха лидерска среща, а не дамския екип.

Борисов обясни така защо не участва: “ГЕРБ има един лидер, аз не приемам да се срещам с по 5-6 души и после да ги слушам по телевизията да гракат. Не искам такава среща, защото те се държат невъзпитано, а Кирил Петков да чупи шишета и стъкла на масата. Не искам такава среща”. А вчера, потърсен след интервюто на акад. Денков, лидерът на ГЕРБ разказа своята версия на историята. Това била

една от първите срещи, още преди сглобката. Състояла се не в неговия кабинет, а в този на шефа на НС

Присъствали към 20 души, обсъждали здравеопазването.

“И когато стана въпрос за министър на здравеопазването, Кирил удари една бутилчица на масата пред Христо (Иванов) и Атанас (Атанасов) и счупи стъклото на масата. После дойде и се извини и каза, че няма повече да избухва така”, разказва Борисов.

Според добавените от него подробности Петков не знаел името на министъра, когото предлагат, затова

Лена Бориславова извадила лаптопа си и прочела името

“Човекът не беше известен на никого, но се съгласихме”, пресъздаде Борисов ситуацията. След малко обаче пак попитал как му беше името. “Кирил беше забравил, погледна Лена и тя пак отвори компютъра. Тогава казах, че щом не знаят кого предлагат, значи някой им нарежда, да кажат кой е и да ме срещнат с него да преговарям директно”, обясни той. И тогава именно Петков избухнал.

И въпреки всичко Борисов отново заговори за възможността пак да работят заедно.

Въпреки скандалите в НС Николай Денков и Кирил Петков стигнаха до Благоевград за среща със симпатизанти.
Въпреки скандалите в НС Николай Денков и Кирил Петков стигнаха до Благоевград за среща със симпатизанти.

“Всичко зависи от ПП-ДБ дали ще говорим след изборите

Те не реагират нито на министрите, които бяха в служебните кабинети на Радев, не реагират срещу сегашния министър на външните работи, а реагират срещу човека, когото взех от тях. Направих Дани Митов зам.-председател на ГЕРБ като мост към ПП-ДБ”, коментира Борисов.

Със същото му отвърнаха и ПП-ДБ по-късно, като Христо Иванов обясни, че дали ще могат да работят отново заедно зависи от това “дали ГЕРБ ще позволи да бъде вкаран в сглобка, която Пеевски в момента програмира с този състав и скрита архитектура на служебното правителство, която включва Пеевски, прокуратурата и Радев”.