Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Росен Желязков разговаря с Корнелия Нинова в пленарната зала, след като тя му поиска оставката.
Росен Желязков разговаря с Корнелия Нинова в пленарната зала, след като тя му поиска оставката.

По време на предизборната кампания депутатите няма да могат да използват сградите на Народното събрание за event place (място за събития - бел. ред.). Срещи и събития обаче ще могат да се организират по искане на шефовете на групи или на комисии.

Това обяви председателят на парламента Росен Желязков, след като БСП скочи срещу негова заповед. Тя се налага, тъй като за първи път ще имаме действащ парламент, макар и във ваканция, по време на предизборна кампания за НС.

Заради заповедта Желязков беше обвинен от Корнелия Нинова в цензура към опозицията и поиска оставката му.

Корнелия Нинова по всяко време може всичко, защото е Корнелия Нинова. Разликата е, че не може да отбележи годишнина на БСП в НС, отвърна ѝ Желязков.

Единствената разлика с досегашния текст в правилата за вътрешен ред е, че депутатите няма да могат да си провеждат събития, които не са свързани с работата на парламента, обясни шефът му.

По-късно през деня по време на разправиите да се обсъжда ли докладът за “Боташ” Желязков заподозря депутати от ПП-ДБ, че искат да го свалят от поста чрез хватки с правилника на НС. Оставката на Росен Желязков първи поиска съпредседателят на “Промяната” Кирил Петков в сряда заради отказа му да даде думата на шефа на НЗОК Станимир Михайлов при свалянето му от поста.