Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Италия Снимка: pixabay
Италия Снимка: pixabay

41-годишната българка Инна Априлова и 12-годишният ѝ син Александър Пасторе загинаха при тежка катастрофа на шосе SS 100 до град Таранто, известно като “Пътя на смъртта” заради многото загинали там. Той се намира между Бари и Таранто в южната област Пулия. Семейството живеело в Марина ди Киатона. Бащата на момчето е тежко ранен, има много фрактури и след реанимацията  бил преместен в травматологията на местната болница. Още не знае за загубата на близките си.

37-годишният мъж работи в компанията “Леонардо” в Гроталие. Инна и Александър отишли да го вземат след смяната му и заедно да се върнат към дома си.

В болница е и другият тежко ранен – шофьорът на тира, който се е сблъскал с колата на семейството. Все още не се знаят подробности за катастрофата. Ударът между колата и тира бил изключително силен, майката и детето починали на място. За да бъдат извадени от смачканите ламарини, се наложило пожарникарите да извършат поредица от сложни операции.

Катастрофата станала в 16,15 часа на 16 април близо до зона за почивка на извънградското шосе.

12-годишният Александър бил обещаваща звезда на детския отбор на Бари и мечтаел за бъдеще във футбола. Той има и сестричка, но тя не била в автомобила. Всички приятели и близки на Инна я описват пред в. “Република” като изключително грижовна майка, обичаща децата и семейството си. Съучениците и учителите от училището в Паладжано, където учел Александър, са дълбоко покрусени от новината за смъртта му. Кметът на градчето Доменико Пио Лазиня вини за трагедията липсата на сигурност на въпросното шосе, на което са станали много катастрофи със смъртни случаи.

Именно на него през март 2024 г.загубиха живота си трима младежи, а тричленно семейство с малко дете беше тежко ранено. В същата зона на този път преди 4 месеца загинаха четирима души, трима от които военни от армията. От началото на годината там живота си са загубили 9 души.

Депутатът от Демократическата партия от Пулия Убалдо Пагано попита защо Министерството на транспорта все още се бави с модернизирането на шосето, за което след всеки инцидент Пулия призовава да бъде обезопасено.

“Немислимо е толкова хора да плащат с живота си заради глухите политици”, каза Пагано. Депутатът изрази солидарността си с близките на жертвите при последната катастрофа и пожела тези драматични загуби да разчувстват хората, които трябва да вземат решения.