Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

"Системата е прогнила отвътре. Ние нямаме доверие на МВР, че може да проведе честни избори", заяви Корнелия Нинова в ефира на Би Ти Ви.

По думите й покриване на купен вот, на корпоративен вот, невзимане на навременни мерки за сигнали, разкарване на хора, които са подали сигналите на разпити, вместо на онези, извършили престъпленията - такива проблеми очаква на предстоящите избори.

Нинова призна, че не е чувала за Паскал. "Не съм имала досег с тези ресори", каза тя.

Като епизод на един процес на завладяна държава - така описва това, което се случва с митниците.

По думите й ролята на прокуратурата е съществена. "Важно е да проследим дали тя ще внесе годен обвинителен акт, който да доведе за осъдителни присъди". Битката за съдебната реформа е много важна в българската политика, а ПП-ДБ я опропастиха, добавя тя.

Надпартийно програмно правителство, експертно, срочно – това по думите й бил другият вариант за правителство. Според нея, партиите, които Борисов унищожил, след като "се прегърнали", са: РЗС, Воля, АБВ, Патриоти, НФСБ. "Всичките бяха патерица, обслужиха този модел, станаха част от него и приключиха с политическото си бъдеще", каза тя и добавя, че това е пътят и на ПП-ДБ.

Категорична е, че червената линия за БСП през всичките тези години за БСП е ГЕРБ, "моделът на задкулисие, на паралелна държава, което и в момента властва, благодарение на алчността и глупостта на ПП-ДБ".