Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румяна Николова Кадър: БНТ
Румяна Николова Кадър: БНТ

"Имаше желание да ходи сам на училище, но след този инцидент върви само хванат за ръка. Страхува се да излезе на улицата, да кара колело, дори и в парка." Това разказва Румяна Николова, която на 6 април в столичния жк "Толстой" беше блъсната от такси, докато пресича с детето си, а шофьорът избяга. 

Инцидентът се разпространи в социалните мрежи в сряда. На видео се вижда как малко преди да успеят да пресекат улицата, ги блъска такси и те падат на земята. Водачът продължава по пътя си, без да провери дали са добре.

"След удара имам посинявания на ръката, крака и кръста. Слава Богу, разминахме се леко. Детето се размина само с много стрес, шок и паника. Плака много. Здравословно е добре", обясни майката в предаването "Денят започва" по БНТ. 

От полицията обясниха, че са изпратили екип веднага след инцидента. На място имало и линейка. Жената и детето се прегледани на място. Прегледани са и няколко камери. 

Шофьорът е установен и санкциониран с акт. Глоба от 300 лева за това, че не е пропуснал пешеходците и отнемане на шофьорската книжка за бягство от ПТП.