Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов
Бойко Борисов

"За бюджета говоря от един месец. Когато говорих, че има проблеми в Министерството на финансите. Парите ги няма. Преди 2-3 дена ви казах, че НС трябва да прояви характер и да се вслушаме в доклада на Международния валутен фонд. Да спрем с това безумно харчене на пари, да си свалим дефицита, а вместо това се оказа, че няколко милиарда са похарчени в последните дни и са ни подвели, че имаме 9 млрд., а те са 6", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от кулоарите на парламента- 

Той поздрави новият финансов министър, че е оставил шефа на НАП Румен Спецов.

"Ако не бяха направили така само след седмица щеше да излезе, че когато е Асен Василев има пари за всичко, а то всъщност се оказа, че нито има за общините, нито има за енергетиката. Проблемите са изключително големи", каза Борисов. 

"Това не е предизборно, казвам ви го с тревога, защото ние винаги сме държали да има резерв в държавата", обясни той. 

По думите му в следващите дни ще се види как се харчат парите от плана за възстановяване и устойчивост. 

"Отново се връщам на своето предложение, което мисля, че колегите от ПП-ДБ трябваше да оценят дори да няма правителство. Мария Габриел и Асен Василев да останат в сегашния кабинет, за да може това, което във финансите са надробили да си го изсърбат, да си го поправят или да си понесат отговорността", каза той. 

По думите му в други времена за 20 млн. лв. е ставало скандал, а сега няколко милиарда са заминали за няколко дни и дори не се знае, и коментира. 

"Аз се доверявах на това, което Асен Василев идваше и излагаше на срещите. Едва след това разбрахме, че 1,2 млрд. лв. са извадени от регионалното министерство, че всъщност са върнати само 400. Разбрахме за източването на енергетиката и много други неща", обясни лидерът на ГЕРБ. 

"В българския народ има много хубави поговорки. Примерно "който нож вади, от нож умира". "Който пачки вади, от пачки умира". Мога да ви цитирам поне 4-5 такива народни мъдрости, които са много валидни към днешна дата", каза Борисов. 

"Аз срещу колегите, с които 9 месеца направихме и много хубави неща, няма да кажа нищо", категоричен бе Борисов.