Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Политическият анализатор и бивш пиар на "Продължаваме промяната" Диана Дамянова КАДЪР: БНТ
Политическият анализатор и бивш пиар на "Продължаваме промяната" Диана Дамянова КАДЪР: БНТ
  • Политическата ни класа е убедена, че вот се печели с МВР, каза още анализаторът и бивш пиар на "Промяната"
  • Следващият парламент ще е такава салата, че 3 години няма да може да се направи правителство

След тези предсрочни избори ще бъдем в дупка, много подобна на тази, която се намираме в момента. През това време ще се произнесъл Конституционният съд, който много вероятно ще промени текста за служебните правителство. Тогава сглобката ще трябва да се сглоби. Посолството ще я сглоби отново, за да не допусне на власт служебен кабинет на Радев. Мисълта за служебен кабинет на Радев плаши геополитическата позиция на България и тя може да бъде ново основание на сглобка, а това ще даде основание на Радев да излезе на терен. Това мнение изрази политическият анализатор и бивш пиар на "Продължаваме промяната" Диана Дамянова в предаването "Още от деня" по БНТ.

Според нея на този етап президентът Радев няма готовност за проект, но вече играе ролята на добрия баща. Ако изборите покажат, че има голям разпад в центъра, вдясно и вляво, Радев ще бъде подтикнат да се яви, каза още тя.

По отношение на скандалите в МВР между силовия министър Калин Стоянов и главсекът на ведомството Живко Коцев Дамянова заяви, че ГЕРБ и ПП-ДБ много добре си дават сметка, че тези избори не се развиват по тяхна сметка и им трябва министър на вътрешните работи. Това е убеждението на българската политическа класа, че избори се печелят чрез МВР, каза още тя. 

Призивът към президента да не подписва указа за служебното правителство е призив за конституционна криза. Ако кабинетът Главчев иска дълготрайно управление, трябва да ги маха и двамата и да остави да се разчисти терена. Непреводимо е това, което се случва в България, добави Дамянова.

Според нея промените в конституцията дават служебното правителство на ГЕРБ. ПП-ДБ основателно се опитват да се борят срещу това, каза още бившият пиар на "Промяната", но уточни, че борейки се, издигат лозунга, че изборите няма да са честни. 

Това ще доведе до пълна стагнация на вота. Ще останат твърдите ядра, които са в съотношение 2 към 1. В тяхната битка има основание, но начинът, по който се води, не води до полза за самите тях.

На този етап никой не знае дали има някаква причина за целия този гейт. Това, което остава в българския народ и в мен, е, че всички са маскари. Това убива избирателната активност и прави изборите напълно нереални. Ние ще получим такава салата в следващия парламент, че 3 години няма да може да създадем правителство, предупреди Диана Дамянова.