Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Певецът поддържа фигурата си с упражнения сред природата.
Певецът поддържа фигурата си с упражнения сред природата.

На 26 май Лени Кравиц празнува своя 60-годишен юбилей, но на визията му могат да завидят и 20-годишни младежи. Заклет веган, храни се основно със зеленчуци, отгледани в собствената му градина, използва само натурална козметика и тренира не във фитнес зала, а в... джунглата. Живее на Бахамите и превръща дърветата в лостове за набирания, а пътечките сред екзотични гледки са за джогинг и каране на колело.

Близо месец след рождения си ден - на 23 юни, голямата звезда тръгва на турне, което ще мине и през България. Концертът му ще бъде на 6 август на Морската гара в Бургас. Обиколката, която започва в Германия, носи името на 12-ия му студиен албум - Blue Electric Light, който излезе на 15 март. И тук Лени Кравиц, освен като музикант, продуцент, актьор и дизайнер влиза в много роли, за да пусне новите си песни. Сам пише парчетата и отново сам записва почти всички инструменти. Помага му само китаристът Крейг Рос, с когото работи от дълги години.

Малкият Лени Кравиц с майка си
Малкият Лени Кравиц с майка си

Да се занимава с изкуство, сякаш е предопределено за Лени Кравиц.

Баща му Сай Кравиц, който е руски евреин, е тв продуцент,

а майка му Роксо Рокър е актриса от бахамски произход и приятели на семейството са големи имена от актьорската и музикалната гилдия. Роден е в лъскавия квартал на Ню Йорк Манхатън, но е на 11-годишна възраст, когато с родителите си се мести в Лос Анджелис, защото майка му получава предложение да участва в сериала The Jeffersons. За малкия Лени промяната е огромен стрес, защото трябва да се раздели с приятелите, училището и с всичко, с което е свикнал до този момент. Но пък не се настройва срещу майка си, напротив, цял живот за него тя е огромно вдъхновение и смъртта през 1995 г. е най-тежкият момент в живота му. В интервю той казва за нея: "Майка ми ми даде много добри съвети и имаше още много на какво да ме научи. Колкото по-възрастен ставаш, толкова повече осъзнаваш, че всичко, което ти е казала мама, е истина".

С Лиса Бонет
С Лиса Бонет

Любовта към музиката у Лени Кравиц се появява в тийнейджърските години. Започва да се учи да свири на китара, пиано и барабани. За да преследва мечтата си да се занимава с музика, в началото на 80-те години той се връща в Ню Йорк. Има доста тежки моменти, включително финансови несгоди. Известно време му се налага да

спи в колата, която е взел под наем, защото няма пари

за хотел или квартира.

С Ванеса Паради

СНИМКА: JEAN BAPTISTE MONDINO
С Ванеса Паради СНИМКА: JEAN BAPTISTE MONDINO
Именно в Ню Йорк се запознава с актрисата Лиса Бонет, която е първата и остава единствената до момента негова законна съпруга. Двамата се срещат на концерт на New Edition през 1985 г. През 1988 г. се ражда и единственото му дете, дъщеря му Зоуи Кравиц. С Лиса обаче се развеждат през 1993 г. Тя се омъжва за Джейсън Момоа, докато Лени Кравиц има връзки с различни красавици, но така и не стига до брак с тях. Носят се слухове, че е имал връзка с Мадона, но никой от двамата не го потвърждава. Негови гаджета са били Ванеса Паради, Кайли Миноуг, манекенката Барбара Фиало, а за Адриана Лима и Никол Кидман даже е бил сгоден. До ден днешен Лени Кравиц поддържа много близки отношения с бившата си съпруга и твърди, че винаги ще я обича. А за причината да не вдигне втора сватба обяснява, че все не е сигурен, че е срещнал жената, която е точно за него, но в началото на тази година признава, че вече се чувства готов отново да предприеме такава крачка, ако любовта го връхлети.
С дъщеря си Зоуи
С дъщеря си Зоуи

Първият му албум Let Love Rule излиза през 1989 г. и заема 61-о място в класацията на "Билборд". На следващата година заедно с Ингрид Чавез пише за Мадона песента Justify My Love, която се превръща в тотален хит. С всеки следващ албум, който записва, Лени Кравиц става все по-популярен и се превръща в световна звезда с милиони почитатели.