Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Атанас Атанасов Кадър: БНТ
Атанас Атанасов Кадър: БНТ

Като вътрешен министър Калин Стоянов "обслужва" интересите на ГЕРБ и ДПС

"Шефът на военното разузнаване поддържа контакт с руските служби. Имам такава информация", това заяви пред БНР съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

Става въпрос за предизборно многофункционално мероприятие за компрометиране на "Продължаваме промяната - Демократична България". В много посоки се удря. В ДАНС има зависимости, които се използват, за да може да се вдигне прекален шум.

"Не знам какви са фактите за шефа на митниците, но целта на цялата тази операция е да се компрометира ПП-ДБ, за да може по всички методи да се внушава, че има контрабандни канали, които пълнят партийни каси", каза той.

Според Атанасов атаката по главния секретар на МВР Живко Коцев бил с цел "да се осигури чадър над купувачите на гласове на ГЕРБ и ДПС".

Той заяви, че като вътрешен министър Калин Стоянов "обслужва" интересите на ГЕРБ и ДПС.

Попитан защо едва сега започна да говори по тези теми, Атанасов каза, че ПП-ДБ са поставяли тези въпроси на вътрешнокоалиционно ниво и не са искали да вдигат шум, защото имали да вършат много работа около важни въпроси като влизането ни в Шенген и еврозоната. "Грубо казано - за да караме напред", заяви съпредседателят на ДБ.

По повод това, че няма да стане председател на Народното събрание, след като ротацията между ПП-ДБ и ГЕРБ няма да се състои, Атанасов коментира: "Детската ми мечта не е да бъда председател на Народното събрание. Съгласих се заради опита, който имам."