Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Радан Кънев
Снимка: БНТ
Радан Кънев Снимка: БНТ

"Надявам се, че г-н Главчев ще си дава сметка, че той има една задача - да проведе избори. Да има този сблъсък на идеи, който може да покаже къде тръгваме след изборите. И имаме ли шанс да излезем от кризата", това заяви евродепутатът Радан Кънев.

"След като основната задача на служебното правителство е да проведе избори, естествено е да гледаме към министерство на вътрешните работи, защото то има най-голяма роля в провеждането на избори".

"Много шум около кабинета "Главчев". Първо имаше един театър с промените в Конституцията, едва ли не водят до конституционен тупик. Нищо няма да се случи. Поне за мен беше ясно, че става дума за натягане, напрежение. Горе-долу се виждаше името на бъдещия служебен кабинет. А след което към състава на правителството, към което аз имам няколко много тежки резерви", добави Кънев.

Той не пожела да навлиза по-дълбоко в тази тема, поради една причина.

"Конституционната ни уредба и преди, и сега, казва, че служебният кабинет трябва да проведе избори. А това, че в ерата на едноличната власт на Радев, която слава Богу беше преустановена. В един момент служебните кабинети правеха стратегическа политика и позволяваха дългосрочни решения ".

Радан Кънев раздели обществото на три групи, всяка, от която политически обрича страната ни на различни хипотези за излизане от кризата или връщане към нея, пише БНТ